Yusuf Ziya Akar, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent bülbül'ün düzenlediği basın toplantısında, Serdivan'da büyük tepkilere neden olan Cadde 54 projesiyle ilgili son bir gelişmeyi duyurdu. 

Söz konusu projenin ihalesinde kamu yararı ile bağdaşmayan işlemler yapıldığını ve bunu mahkeye taşıdıklarını anlatan Akar, "“Konu Danıştay aşamasında karar bekliyoruz. MHP bu işi bıraktı söylemi tamamen yersiz. Zira yeni bir gelişme, bazı duyumlara göre Cadde 54 binasının bir kısmın da bir otele verilmek suretiyle değerIendirilmek istendiği söyleniyor. Biz bu işin de takipçisiyiz" dedi.

Akar, şöyle devam etti: "O binanın altı dükkân, üstü ofis olacak şekilde bir işyeri olarakyapıldığı bir ortamda, buranın otele dönüştürülmesi mimari anlamda, şehircilik anlamında çok yanlış. Kaldı ki ilk ihalenin yapılmasında kamu yararı ile bağdaşmayan işlemler var. Konunun üstüne yatılmış değil, kesinlikle bu konuyu takip ediyoruz.

Cadde 54’de imal edilmiş binanın otel olarak değerlendirme sürecini gerekse binan etrafındaki Serdivan AVM’ye uzanan yerdeki yeşil alanların imara açılmak istenmesi oradaki bina yoğunluğun inşaat yoğunluğun arttırılmak istenmesine karşıda meclis üyelerimiz vasıtasıyla gerek Serdivan gerek Büyükşehir de tavrımızı muhafaza ediyoruz hatta bunla ilgili Ekrem Başkan ile görüşmemiz oldu. Dolaysıyla kentleşme anlamında betonlaşma anlamında duruşumuz devam ettiriyoruz."

BÜLBÜL'ÜN AÇIKLAMASI

Bu arada Levent bülbül, bir gazetecinin  MHP'nin Cadde54 projesi konusunda AKP ile yapılan ititfak sonrası sessiz kaldığı yönündeki görüşleri hatırlatması üzerine şunları kaydetti:
“Cadde54 projesi konusunda sessiz kaldığımız doğru değil. Cadde54 ile ilgili davamız hala devam ediyor. İttifak yaptık diye davayı geri çekmedik. Şu an dosya Danıştay’da. Cadde 54, Sakarya açısından doğru bir iş olmamıştır. Hukuki açıdan sıkıntılıdır. Mimari açıdan sıkıntılıdır. Şehircilik açısından sıkıntılıdır. Bunu geçmişte bütün ayrıntılarıyla ifade ettik. Burada bu problem devam etmektedir. MHP iddialarının arkasındadır.  Yargıya da konuyla ilgili tüm ifadeleri illettik. Yürütmeyi durdurma talebimizi de ilettik. Çıkıp birilerinin ortaya çıkıp konuşması gerekiyor. Hukuken gerekeni yaptık.” 

“Sadece MHP’nin işi değil”

Sadece MHP’nin işi olmadığını belirten Bülbül, “Bu sadece MHP işi değildir. Onunda altını çizeyim birilerine bakıyorsun ya bu işi MHP baksın niye siz yoksunuz Allah Allah çıkın sizlerde bir şeyler söyleyin. STK var vs. yapılar var kimseden ses yok MHP den bekliyorlar ondan sonra MHP biraz sessiz kaldı acaba gerimi çekildi bizi yüz karası mı yapacaksınız hayır yapmanıza gerek yok. Siz de dahil olun sizde devam edin eksik görüyorsanız ama MHP de bir eksiklik yok MHP devam ediyor da millet nerede onu merak ediyorum” diye konuştu.