Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’le Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra heyetler arası görüşme yapıldı. Görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın düzenliyor.

Çavuşoğlu, “Bugünkü müzakerelerde istediklerimizi aldık. Güvenli bölgenin kontrolünün TSK tarafından yapılması konusunda tam mutabakat sağlandı. ABD harekatımızın meşruiyetini kabul etmiş oldu. YPG’nin silahlarının toplanması tahkimatlarının imhasında mutabakat sağladık. PKK/YPG’nin 120 saat içinde güvenli bölgeden çıkması için Barış Pınarı Operasyonu’na ara vereceğiz. Durdurma değil, ara vereceğiz. Bu bir ateşkes değildir. Ateşkes ancak iki meşru taraf arasında yapılır” dedi. (Gazete Duvar)

Pence: ABD ve Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde ateşkes kararı aldı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Suriye'nin kuzeydoğusundan YPG'nin 120 saat içinde çekileceğini ve ABD'nin bunu sağlayacağını belirtti. 

Pence, "YPG'nin Türkiye'nin 30 km sınırından güvenli çekilimini sağlayacağız" dedi ve çekilmenin başlamış olduğunu açıkladı. 

Pence, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na bu süre boyunca ara verileceğini, Suriye'nin kuzeydoğusundan YPG'nin çekilmesinin ardından derhal durduracağını ifade etti.

"İki üke güvenli bölge çalışması kapsamında ortak çalışacaktır" diyen Pence, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını ifade etti. (BBC Türkçe)