Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyesi Şaban Koludra, Nisan ayından bu yana Sakarya için verdiği önergeleri ve Stratejik Hazırlık Çalışmaları anketine de yansıttığı gözlemler ile önerilerini paylaştı.

Koludra, gazetemize yaptığı ziyarette öncelikle Belediye Meclisi’nde verdiği önergeleri anlattı. Kent insanının, 17 Ağustos depreminden sonra yapılan yardımlarla hayatını düzene soktuğuna işaret eden Koludra, Hayırseverlere karşı kadirşinaslık örneği olarak ve hayırseverlerin teşvik edilmesi amacıyla madalya yönetmeliği hazırlanmasını ve hayırseverlerin Şehir Madalyası ile onurlandırılmasın istediğini kaydetti. Koludra bu hayırseverlerin Millet Bahçesi olarak hazırlanan alanın etrafına resimli ve öz geçmişli tablolarının çakılması ve yine millet bahçenin bir bölümünün Onur Meydanı olarak düzenlenmesini teklif ettiğini kaydetti.

Sakarya ilinin kültürlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda önergelerde bulunan Koludra,” Geçmişten günümüze kullanılan eşya, deyiş, adetler ile folklorik birikimlerin derlenip toplanarak, koruma altına alınması ve sergilenmesi için eski adı ile Çark mesire alanına Yerel Kültür Müzesi’nin kurulmasını teklif ediyoruz. Ayrıca ilimizi turistlik amaçlı gezmeye gelenlere tanıtma fırsatı verecek olan İl Müzesi adına bir müzenin yine eski stadyum alanına kurulması önergesinde bulunuyoruz.” 

MEYDANDAKİ ATATÜRK ANITI

Adapazarı’nın kurtuluşunun 98. Yıl dönümü kutlamalarından önce Milli Mücadeleyi anımsatmak ve Milli Mücadele bu kahramanlarını hatırlanır kılmak için Eski Ticaret Bankası binasının alınarak, Ali Fuat Cebesoy veya Halit Molla  Kurtuluş Müzesi” olarak düzenlenmesini önerdiklerini de vurgulayan Koludra, şöyle devam etti:
“Adapazarı Kent Meydanı düzenlemesi içerisinde bulunan Atatürk Anıtı meydan seviyesinden yüksek ve arka kısmı boşluğa bakan bir yerde iken, daha kuzeyde arka fona yakın iş yerleri ve onların tabelalarına bakan bir yere konuşlandırılması doğru tercih olmamakla beraber, saygı duruşunun manevi hazzını yok etmektedir. Atatürk anıtının daha uygun bir alanda konuşlandırılması veya anıtın arka fonunun ayarlanmasını teklif ve arz ediyoruz.

STRATEJİK PLAN!

Koludra, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin çalışmalarına ilişkin gözlemlerini ve öncelikli sorunlar ile önerilerini Stretejik Plan hazırlıkları kapsamında belediye meclisi üyelerine yönelik gerçekleştirdiği ankette belirttiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar şehir insanlarının tümünü gözetmediğini, ideolojisine göre bir kısım insanın memnuniyetinin önemsendiğini belirten Koludra, yapılan hizmetlerde kaynakların öncelikli kullanılmadığını, uzun vadeli memnuniyet yerine ihaleyi alanların memnuniyetine bakıldığını öne sürdü.
Hizmetin Sorumluluğunu alan birimin liyakatli insanlardan oluşması, o birimlerin siysilerin memnuniyetini değil o hizmetten yararlananlardan memnuniyetini ölçü alması gerektiğini dile getiren Koludra, Sakarya’nın öncelikli sorunlarını ise “Köy-kent ayrımı geniş uzlaşı ile ortaya konmalı. Yapı stokunun güvenliği, kentsel dönüşüm ile sağlanmalı. Spor, kültür, sanat, yeşil varlığı artırılmalı. Altyapı, yağmur kanalları, tretuvar ve bisiklet yolu düzenlemeleri bir an önce yapılmalı. Trafik sorununun çözümü için hafif raylı sistemin acil kurulmalı” diye sıraladı.