Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dr. Sacit Caner, Sakarya’da Koronavirüs vakaları ve sağlık çalışanlarımıza dair açıklamalarda bulundu.

Sürecin her geçen gün daha kritik seviyelere ulaştığının altını çizen Caner, sağlık çalışanlarımız ile ilgili gösterilmesi gereken hassasiyete bir kez daha vurgu yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI KORUMALIYIZ.

Türkiye genelinde olduğu gibi,  İlimiz Sakarya’da da sağlık personellerinde covid-19 pozitifliği ve buna bağlı ölümlerin artmaya başladığını üzülerek takip ediyoruz.

KORUYUCU EKİPMANLAR YETERSİZ

Sağlık çalışanlarına koruyucu ekipmanların yeterli sayıda ve zamanında verilmemesinden dolayı sıkıntılar yaşandığı, bu yüzden ekipmanları kendi imkanları ile tedarik yoluna gittikleri bilgilerini almaktayız. 

Bu koruyucu ekipmanların, talep edilmeden sağlık çalışanlarına verilmesi çok acil bir gerekliliktir. 

KARANTİNA HASTANELERİ DIŞINDAKİ HASTANELER DE KORUMA ALTINA ALINMALI

Önlemlerin sadece karantina hastanelerinde değil, halen poliklinik hizmeti veren hastaneler, sağlık ocakları ve aile hekimliklerinde de bir an önce alınıp, zaman kaybedilmeksizin malzeme dağıtımı şarttır. 

Bununla birlikte, Covid-19 hastalarının bulunduğu bölgelerdeki aile hekimliklerine de bilgi verilmesi gereklidir. Çünkü bu bölgelerde görev yapan sağlık çalışanlarımızın da covid-19’a yakalandıkları haberlerini üzülerek alıyoruz. 

Tüm bu gelişmeleri Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak yakından takip ediyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda, sağlık personellerimizin yanında olmak adına var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Çünkü;

Hekimlerimizi ve tüm sağlık çalışkanlarımızı koruyamazsak virüsle mücadelede başarılı olmamız mümkün olmayacaktır.