Ümit Dikbayır, İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İl yöneticileri ve Sapanca İlçe Başkanı Burhan Arıkan'ın da eşlik ettiği ziyarette, proje süreci hakkında bilgi alıp, halkın taleplerini dinledi.

Sakarya'da iktidar için vatandaşın isteğinin bir önemi olmadığını iddia eden Dikbayır, "Burada her şeyden önce halkın atalarının, mera yani yeşil alan  kalması kaydı ile devlete bağışladığı  bir yer söz konusu.Ve bu yerin sahiplerinin torunları ile oranın halkı bu projeyi istemiyor. Ama iktidar için önemli mi değil" dedi.
Ülkede ne varsa kılıfına uydurularak yavaş yavaş satıldığını iddia eden Dikbayır, "Ordunun fabrikasını, milletin camisini satma cüretini gösterebilen iktidar sahipleri için, vatandaşın merası ne kadar önemlidir siz takdir edin" diye konuştu. Dikbayır, şöyle devam etti:
"İşte bizim vatandaşımıza anlattığımız hep bunlardı. (Çekin bunların kulağını) dedik, bakın milletin kulaklarını çektiği yerlerde peşkeş çekebiliyorlar mı, milletin parasını, yerini hiç edebiliyorlar mı? Siyasi rekabetin olmadığı yerde istediklerini,istedikleri gibi yapmaya devam ediyorlar.Biz vatandaşımıza anlatmaya devam edeceğiz,inşallah Sakaryamız 'da bir daha ki seçimlerde ,ülkedeki birçok büyük şehrin verdiği dersi iktidara verecektir. Bizler elimizden geldiğince, halkın bize verdiği güç nezdinde, hakkı ve doğruyu kimseden korkmadan savunmaya devam ediyoruz, devam da edeceğiz. Bu konuyu da gerek hukuki olarak, gerek Ankara'da idari bakımdan takip edeceğiz.İnşallah sonunda rantın değil halkın dediği olur."

Dikbayır ve beraberindekiler açıklama sonrasında, Kırkpınarlıların bugün başlattığı imza kampanyasına katıldılar.