SASKİ’nin “Emsey Termal Enerji Sağlık ve Gıda İçecek Turizm San. ve Tic. A.Ş’ye Bıçkıdere’de ruhsat verilen iki su kaynağından birinin analiz raporu bulunmadığı, ayrıca doğal mineralli su vasfı taşımadığı gerekçesiyle açtığı iptal davası sonuçlandı.

Sakarya 2. İdare Mahkemesi, SASKİ’nin doğal mineralli su vasfı taşımayan su kaynağının kullanım ve tasarruf yetkisinin kendisinde olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuruyu haklı buldu ve kaynağın usul ve yasaya aykırı olarak ruhsat siciline tescil edilmesi işleminin iptal etti.

Davacı Bıçkıdere Havzası Doğal Yaşamı Koruma Derneği vekili Av.Elif Yar, karara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Emsey Termal Enerji Sağlık ve Gıda İçecek Turizm San. ve Tic. A.Ş.'nin, ruhsat aldıkları tek kaynakla projelerini gerçekleştirme imkanı kalmamıştır. Kaldı ki Emsey’in otel inşaatını tamamlayıp, faaliyete başlamak için vaat ettiği süre çoktan dolmuştu. Süre aşımı bizim Danıştay’daki davamızın iptal gerekçelerinden bir tanesiydi” dedi.

Av.Elif Yar, yıllardır süren hukuk mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının Bıçkıdere ve Küçücek’te büyük sevinçle karşılandığını sözlerine ekledi.