Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüsü salgınına ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan açıklamasında, dünyada hasta sayısının 600 bine ölü sayısının 27 bine yaklaştığını söyledi. Cumhurbaşkanı “Bu büyük felaket bizi de etkilemiştir. Maalesef 92 can kaybımız vardır. Birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi ne kadar güçlü tutarsak bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız. Şu hususları aklımızdan çıkarmamalıyız: Rehavete, paniğe kapılmayacağız. Her türlü tedbiri aldık, alıyoruz. Hiçbir musibetin bizim gücümüzden büyük olmadığı inancıyla Covid 19 ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına da açıkta kalmasına da izin vermeyiz. Yaşlılarımızı hastalıktan korumak için aldığımız tedbirleri, onlara saygısızlığın bahanesine dönüştürenlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, yeni tedbirler kapsamında yurt dışı uçuşların tamamen sona erdirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

– Tüm illerde valiliklerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak alınan tedbirlerin takibi yapılacak, gerektiğinde o şehre mahsus ilave tedbirler de yine buradan kararlaştırılacaktır.

– Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.

– Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.

– Piknik alanları, ormanlar, ören yerleri gibi alanlar hafta sonu kapalı olacak, hafta içi de buralarda toplu olarak bir arada bulunulmayacak.

– Tedbirler 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulamaya geçmiştir.