Harp İş ve Türk İş'e bağlı sendikaların Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesini protesto ettiği mitingin arkasından gerçekleşen eylemde konuşan CHP İl Kadın Kolları Başaknı Azize Çeroğlu, "Keşke mitinge katılanlar şu andan da burada yanımızda olsaydı" dedi. 

Azize Çeroğlu, konuşmasının devamında şunlara değindi:

10  haftadır eylemimize destek veren sevgili Sakaryalılar, sendikalar,  STK’lar, siyasi partiler, değerli basın emekçileri, emniyet güçleri; Atatük’ün ‘’ vazifaye atılmak için içinde bulunduğun durumun imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin’’ sözünü şiyar alarak bu hava  koşullarında meydana gelerek destek veren, birlikte mücadele etmekten onur duyduğum yol arkadaşlarım.

 Değerli  sakarya halkı bizler tam on hafta önce yine buradan seslenmeye başladık.Tüm dünyada raylı sistem teşvik edilip insanların ulaşım hayatı belli bir refah düzeyine çıkarılmak istenirken şehrimizde neden aksi yönde bir yol izlendiğini anlamlandıramadığımızı söyledik.Bu yanlıştan dönülmesi için çözüm istediğimizi söyledik. Sonuca gidinceye kadar da söyleyeceğimiz belirtmiştik. 2012’de başlanan ve 2019’ a gelindiğinde durum ortada.

İSTENDİĞİNDE GECE KARARNAMELERİ ÇIKABİLİYOR

Hep dedik; 20 ay önce hızlı tren bahanesiyle durdurulan Ada Ekspresi hızlı tren bitmesine rağmen niçin çalışmaya başlamadı?  

TCDD neyi bekliyor? Belediyenin vereceği kararı mı bekliyor?

TCDD’nin ‘’ her türlü önlemi aldık trafiğe engel yok’’açıklamalarına rağmen trenimiz neden Adapazarı Garı’na gelemiyor?

En son Demiryol İş Kurulunda yöneticiler, vekiller, bir Allah’ın kulu çıkıp ta gar ile ilgili iki kelam etmiyor. Oysa istediğinde gece kararnameleri ile kararları almayı pek alada biliniyor, uygulaya biliyorsunuz.

Dedik ya bizler duyarlı ve her şeyin farkında olanlardanız.

Yeniden diyoruz ki; öğrenci, emekç, dar gelirli vatandaşlar adına yeniden sesleniyoruz.Düşük bütçeli taşıma hakkını gasp etmeyin, şehir trafiğini zora düşürmeden otobüs firmalarını ve dolmuşçularımızı da mağdur etmeden uygun projelerle halkı mutlu edin. Siz Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, yaptığınız şehrimiz yararına çalışmalarınıza teşekkür ederiz. Fakat 2014’de söz verdiğinz Ada treni konusunda boynu bükük bırakıp gidiyorsunuz. Güç halen elinizdeyken Saakarya halkının sizi Adapazarı trenimiziz engelleyen değil , yeniden faaliyete geçiren olarak anmasını istiyorsanız  gitmeden Sakarya halkına yapavağınız en büyük iyiliği yapın ve hep akıllarda kalın.

Başkanlığa aday olan arkadaşlarımız sizlere sesleniyoruz. Seçildiğinizde bizim de başkanımız olacaksınız..Gelin basından değil yanı başımızda projelerinizi açıklayın. Bize güven verin. 

Değerli Sakarya halkı bugün gar meydanı yeniden bier eyleme taniık oldu Böyle giderse olmaya da devam edecek demiştim haftalar önce. Ey Türk İş temsilcileri bugün buradan yeniden seslendiniz. Ülkenin savunma sanayi özelleşemez diye bağırdınız, bağırdık tek yürek olarak. Fakat geçmiş ola karar Resmi Gazetede yayınlandı. Hatta satmadık 25 yıllığına kiraladık dendi. Orada çalışanların özlük haklarına  hiç bir zararar gelmeyecek ve bu işi kazasız belasız çözeceğiz dendi. Çözülen durum ortada ve sizler de, bizler de  buradaydık. Ve biz aynı akıbetin Adapazarı Garı’na gelmemesi için burada olmaya devam edeceğiz. Biz tabi ki bugüne kadar yapılan çalışmalara, toplanan imzalara teşekkür ediyoruz. Fakat artık seçim öncesi yapılan, adayların seçilirsem getireceğim, yapacağım vaaadleri yerine somut adımlarını görmek istiyoruz.

Güçlü devlet; işçisini, emekçisini, halkını mağdur etmeyen sarıp sarmalayan, koruyandır. Bizler ocağa aş koyan anaların sesi olarak buradayız.Ve yineliyorum siyaset üstü gördüğümüz ve ulaşımdan da öte tarihle bağlantımız olan bu 120 yıllık garın ranta dönüştürülmesine ve yandaşa peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. 

Bizler inançla, dirençle Adapazarı ekspresleri Adapazarı Garı'na gelinceye kadar burada direneceğiz. Ogün gelidiğinde de elimizde simitlerimiz ve çiçeklerimizle karşılayıp neşeyle yolculuk edeceğiz. 

O gün gelene kadar da burada olamaya devam edeceğiz kararlılığı ile herkesi selamlıyorum.