Grup Yorum’un gitaristlerinden, 252 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek, Adli Tıp Kurumu’nun “hapishanede kalamayacağına” dair raporunun ardından tahliye edildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Gökçek hakkında mahkeme, 14 Şubat tarihli duruşmada, “Silivri Cezaevi İdaresi tarafından ATK'ya sevk edilerek, ayrıntılı olarak sağlık durumuna dair rapor istenilmesine, aynı raporda kurul olarak cezaevinde kalmasının sağlığı bakımından olumsuz bir durum olup olmadığının değerlendirilmesi, gelen rapor durumuna göre sanığın tahliye durumunun celse arasında değerlendirilmesi” kararını vermişti.

Geçen hafta kurumda muayene edilen Gökçek hakkında rapor hazırlayan Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi, 21 Şubat tarihli raporunda, yaklaşık 1.90 boyundaki Gökçek’in 46 kiloya düştüğünü belirterek hapishanede kalamayacağını yazdı:

“Kurulumuzda yapılan muayenesinde beslenme yetersizliğine bağlı genel durum bozukluğu ve kaşektik olduğu tespit edilen İbrahim Gökçek’in dosyadaki mevcut belgeleri ve Kurulumuz muayene bulgularına göre halihazırda; hastane şartlarında yatırılarak tıbbi takip ve tedavisinin sağlanması gerektiği, cezaevi şartlarında kalmasının sağlığı açısından uygun olmadığı oy birliği ile mütalaa olunur.”

Bu raporun ardından Gökçek’in avukatları mahkemeye dilekçe vererek tahliye talebinde bulundu:

“Adli tıp kurumu 3. ihtisas dairesinin 21/02/2020 raporu ile müvekkilin hapishanede kalmasına sağlığının el vermediği tespit edilmiştir. Müvekkilin tahliyesine karar verilmesini talep ederiz.”

Talep bugün karara bağlandı ve İbrahim Gökçek’in tahliyesine hükmedildi.