Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nda, Suriye'nin Tel Abyad ve Resulayn ilçelerinden Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine çok sayıda roket ve havan mermisi atıldı. Şanlıurfa Valiliğince roket ve havan ile düzenlenen saldırılarda 1'i bebek 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 46 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Şanlıurfa Valiliği'nin yazılı açıklamasında, hayatını kaybedenlerden birinin Suriye uyruklu Muhammed Omar adlı 9 aylık bir bebek, diğerinin ise Akçakale ilçesinde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş olduğu bildirildi.

Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 kişinin de yaralandığı, yaralıların Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındığı kaydedildi.

Valilik'ten ilerleyen saatlerde yapılan bir diğer açıklamada ise Ceylanpınar'da sokakta oynadığı sırada atılan mühimmatın patlaması sonucu göğsüne şarapnel isabet eden 11 yaşındaki Elif Terim adlı çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.

NUSAYBİN BELEDİYESİ KRİZ MASASI KURDU

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, edindikleri ilk bilgilere göre Fatih Mahallesindeki TOKİ evlerine roket ya da havan topunun isabet ettiğini, iki kadın ile bir kız çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Kut, kesin sayı vermemekle birlikte patlamada yaralıların da olduğunu belirtti.

Belediye olarak kriz masası kurduklarını söyleyen Kut, ilçedeki durumu şöyle anlattı:

“Dünden bu yana zaman zaman yoğunlaşıyor çatışmalar. Kamışlo’ya yakın mahallelerde oturan bazı yurttaşlar iç kesimlerde oturan yakınlarının yanına taşınmak zorunda kaldı. Çarşının üçte ikisi kapalı durumda. Nusaybin halkı 2016’da çok acılar çekti. Fatih Mahallesi’ndeki TOKİ evleri, 2016’da yıkılan evlerin yerine yapılmıştı. Acıların üzerine acı eklendi.”

Ferhat Kut, karşılıklı çatışmanın aralıklarla da olsa devam ettiğini söyledi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sınıra yakın bölgelerde belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda dün ve bugün okullar tatil edilmişti. Birecik’te de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verildi. Mardin’de ise Nusaybin ilçesindeki tüm okullarda, Kızıltepe ilçesinde de sınıra yakın Şenyurt ve Akdoğan mahallelerinde bulunan okullarda eğitime iki gün ara verildiği açıklandı.