Memduhiye Köyünde 64 Yaşında Eyüp. A’nın yoldan motosikletiyle geçerken havlayan köpektan rahatsızlık duyup, tüfekle öldürdüğü iddia edildi. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Eyüp A’nın yakalanmasına çalışılıyor. Bu arada olayda kullandığı tüfeğe el konuldu.

Hayvan Hakları Ceza Kanununa Girsin

Köpeğin Sahibi Figen Önal, olayı şöyle anlattı:
“Kız kardeşim ve annem evin ilerisinde koşuya oturmaya gitmişler. Bizim köpek Corci de peşlerine takılmış. İsmini sonradan Eyüp olduğunu öğrendiğim kişi yoldan motosikletle geçiyormuş, köpek de ona havlamış, dengesini kaybedip düşmüş. Sonra küfrederek kalkıp gitmiş. Bir süre sonra evin yanında gölgede uyuyan köpeğin başına gelip, tüfekle ateş edip öldürmüş.”
Hayvan haklarının Ceza Kanununa girmesini isteyen Önal, şöyle devam etti:
“Kız kardeşim balkona çıkıp annemlerde komşularda duymuş ‘sizi de öldüreceğim hayvanın sahibini de öldüreceğim’ demiş. Yani havanı öldürme, insanı tehdit etme var. Kişilerin güvenliğini hiçe sayıyor. Köpeğin sahibi benim, bakalım nasıl öldürecek? O şahsı tanımayız, bir sorunumuz bir kavgamız yok. Sadece köpek havlıyor, miyavlayacak hali yok ya… Havlıyor diye bunu yapmış. Hayvan Hakları Ceza Kanununa girmediği sürece insanları astığım astık kestiğim kestik diye oranlıkta dolaşıyorlar, bütün hayvanlara eziyet ediyorlar.” dedi.

“Komşularının arılarını öldürmüş”

Zanlıya ilişkin ilginç bilgiler geldiğini anlatan Önal, şunları kaydetti:
“Bu adam komşularının arılarını dahi öldürmüş. Arıları öldürülen adam yerini yurdunu satıp, köyü terk etmiş. Ben psikiyatri hemşiresiyim, bir rahatsızlığı olmasa bir cana kıyamaz. Ben bu köpeği yavru iken buldum. Ayakları kırıktı, tedavi ettirdim. Baktım iyileştirdim. Köpeğim 12 yıldır bu köyde yaşıyor, kimseyi ısırdığı yok. Köpekler biliyorsunuz hareket eden motosiklet, arabalara havlarlar. Dünyanın hiçbir yerinde köpek havlıyor diye kimse köpeği öldürmez. Savcılığa dilekçe verdim bu kişiden şikâyetçi oldum ceza alıp hapis yatmasını istiyorum. Mahkeme olursa kişinin psikiyatriye sevk edilmesini tedavi edilmesini isteyeceğim.”

Köpeğin Sahibi Figen Önal, kız kardeşi ve annesinin can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle savcılıktan koruma talebinde bulunduğunu da belirti.