Güral Otel'de konaklayan ve sabah Kırkpınarlıların direniş çadırını ziyaret eden Ekrem İmamoğlu burada sevgi gösterisiyle karşılandı. Yurttaşlarla sohbet eden ve onlarla fotoğraf çektiren İmamoğlu, halkın projeye olan itirazlarını ve geçen Salı günü yaşanan polis müdahalesinin detaylarını dinledi. İmamoğlu projeye ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“20 yıldan fazladır gider-gelirim. Buranın doğallığı, tümüyle yaşayanlarının duyarlılığından kaynaklanıyor. Bu çabanızı saygıyla karşılıyorum. Bu konuda hem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı'nı hem Sapanca Belediye Başkanı'nı bu sürece daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Konuya yapıcı tavırla bakıyorsunuz. Burası çok bilinen, turizme doymuş bir yer. Farklı noktalarda farklı yatırım olabilir öneriniz var. Sakarya milletvekilimiz, CHP Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç da ilgileniyor süreçle. Ben de tabi yürekten doğanın yanındayım, nerede olursa olsun. Doğaya dönük her yapılan yanlışın, çocuklarımıza, geleceğimize ihanet olduğunun bilincinde birisiyim. Umarım bu bahsettiğiniz hususta sizinle masaya oturup dileklerinizi, taleplerinizi ve uyarılarınızı dinleyen bir ses oluşur”

KÖTÜLÜKLER BÖYLE BAŞLAR

Açıklamasında Haydarpaşa Garı ihalesine de değinen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"16 milyonluk kurumu yok sayıyorsunuz, daha düne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ne olduğu belli olmayan, 3 bin lira maaş alan 10 bin lira sermayeli şirkete devletin malını kültür ve sanat adına teslim ediyorsun. Bakın ben niye önemsiyorum, basit gibi gözükebilir. Burayı da önemsiyorum, basit gibi gözükebilir. Zaten kötülükler böyle başlar. Ondan sonra büyür, normalleşir. Ben normalleştirmeyeceğim. Onun için buradayım."

İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise "Sapanca Kırkpınar halkı bölgedeki teleferik projesine tepkili. Yöneticilerin halka rağmen değil halkla beraber yatırım projelerini yürütmesi daha sağlıklı. Kuşkusuz doğal güzellikleri koruyarak" ifadelerini kullandı.