Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanık S.U. SEGBİS yöntemiyle  katıldı. Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı'nın da izlediği duruşmada,  olay yerinde keşif yapıldığına dair raporun geldiğinin zapta geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Cumhuriyet Savcısı sanık S.U. hakkında Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan’a yönelik ‘Kasten öldürme’ suçundan haksız tahrik indirimi uygulanarak 12 yıldan 18 yıla kadar, olay esnasında 3 kişiye yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan haksız tahrik indirimi uygulanarak 6 yıl 9 aydan 33 yıl 9 aya kadar ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet’ suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ‘Niteli Yağma’ suçundan ise beraatini istedi. Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz 7 sanık hakkında ise tutuklu sanık S.U’a yönelik ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4’er yıldan 14’er yıla hapis cezası istedi. Mütalaa sonrası mahkeme heyeti sanık S.U.’nun tutukluluk halinin devamına ve olay yerini gören güvenlik kamera görüntülerinin iyileştirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına karar vererek davayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 13 Kasım 2018'de Goodyear'ın Adapazarı Fabrikası'nda meydana gelmişti. S.U. adlı işçi, iş yerindeki görev yeri değişikliği nedeniyle sendika yetkilileriyle yaptığı tartışma sırasında Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan’a ait taşıma ruhsatlı silahla Karacan’ı başından vurmuştu. Olay yerinde bulunan  sendika Mali Sekreteri Mustafa Sipahi ile Sendika Temsilcisi Osman Bayraktar da yaralanmıştı. Abdullah Karacan ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.