Karasu Kuzey Gazetesi’nin haberine göre, Karasu’ya hizmet veren regülatörlerde meydana gelen arızanın ardından tüm aboneler telefona sarıldı. AGDAŞ’ın 187 ve 444 5499 numaralı telefonları artık hizmet veremez duruma geldi.

AGDAŞ Kurumsal İletişim Direktörü Taner Tosun, meydana gelen arızanın ardından tüm izindeki ekibin acil müdahale ekipleri ile birlikte Karasu’ya yönlendirildiğini bu arada da kendilerinin aboneleri mesajla bilgilendirdiklerini ve basın bülteni ile kamuoyuna bilgi akışı sağladıklarını söyledi.
 

Arıza giderildi ama
AGDAŞ ekiplerinin arızayı kısa sürede tespit ettiklerini ve giderdiklerini de sözlerine ekleyen Tosun, “Ancak gaz basıncının düşmesi dolayısıyla bina önlerindeki kutularda bulunan sistem kendini kapatmış durumda. Gaz basıncının düşmesi durumunda güvenlik önlemi olarak bulunan bu sistem neredeyse tüm binalardaki gaz akışını kesmiş durumda” dedi.
 

Ekipler açacak
AGDAŞ’ın tüm personeli ile Karasu’ya geleceğini de sözlerine ekleyen Tosun, “Tüm ekiplerimiz Karasu’daki binaların önündeki kutulardan tek tek açım işlemi gerçekleştirecek. Bu işlem biraz zaman alabilir. Ancak iyi niyetle çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ekiplerimiz Karasu’daki tüm evler doğalgaz almadan ilçeden ayrılmayacak. Abonelerimizden sabırlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
 

Neden muhatap yok
AGDAŞ’ın hatlarının sürekli meşgul olmasından dolayı da sıkıntı çektiklerini ifade eden Taner Tosun, “Normal koşullarda günde aldığımız çağrıyı bir saat gibi bir süre içinde almışız. Haliyle sistem kilitlenmiş. Biz ilk defa bu çapta bir sıkıntı yaşıyoruz. Onun için bir ön anons hazırlamışlığımız da yok. Bu noktada ilk adımımız arızayı gidermek ve hemen ardından da abonelerimizi bilgilendirmek şeklinde oldu. Bu tip arızaların yeniden yaşanmaması için de gerekli önlemleri alacağız” ifadelerini kullandı.