Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı rüzgar ve yağış Kaynarca ve Kocaeli’nin Kandıra, Kerpe, Kefken, Cebeci kesimini vurdu. Çok sayıda ev, işyeri ve çiftlik ile ekili araziler su altında kaldı. Sel suları nedeniyle araçlar yolda kaldı, mahsur kalanlar iş makineleriyle kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kefken ve çevresinde sabahın erken saatlerinde başlayan yağış, öğle saatlerine yakın sele dönüştü. Adapazarı-Kandıra yolu saat 11.00 sıralarında sel nedeniyle kapandı. Aynı saatlerde Kaynarca merkezi de tepelerden gelen sel sularının altında kaldı. İlçe merkezindeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Tavuk çiftlikleri ile ekili ariziler su altında kaldı.

Bizim Sakarya Gazetesi KaynarcaTemsilcisi Sezgin Tutar, sel haberini “Kaynarca’da evleri, işyerlerini, çiftlikleri su bastı. Aniden, 5 dakika içinde oldu. Sel suları tepelerden geldi. Çok şükür can kaybı yok ama evleri, işyerlerini su bastı” sözlerinde verdi.

Bu arada, Adapazarı-Kandıra yolunda mahsur kalanlar, karşılaştıkları olağanüstü durumu “Adapazarı-Kandıra yolunda sel var, mahsur kaldık. Hakkınızı helal edin arkadaşlar” gibi paylaşımlarla dile getirdiler.