Polis müdahalesiyle boşaltılan proje alanının önünden KRT Kültür TV'ye konuk olan Kırkpınarlılar, içlerini döküp, seslerini duymayan iktidar partisine yüklendiler.

CHP sapanca Belediye Meclisi Üyesi Nihat Arda Şahin'in, direnişi dünden bugüne özetleyen ve haklın isteklerini dile getiren sunumundan sonra söz alan bir yurttaş, polis müdahalesini eleştirerek, "Poisler üzerimize gelip arbede yaşattılar. Nasıl biz onların anneleri değil miyiz, annelerine aynı hakaretler yapılsa ne hissederler. Bizim deevlatlarımız vardı burada, onlar bir şey yapacak diye aklımız çıktı. Silah çekildi diyebenim aklım çıktı.polis olup da bir evladımızı diz kapağıyla yere sermesi için o hakkı ona kim vermiş. Hiç kemse ona o hakkı vermedi. Ve bize diyorlar ki, 'Emir aldık biz bunu yapmak zorundayız.' asla, bir anne baba evladı, bir anne baba evladına öyle davranamaz davranmaması lazım" dedi.

Hiç kimseye güvenleri kalmadığını söyleyen yurttaş, şöyle devam etti:
"Biz belediye başkanımızdan ne istedik, gelsin bir açıklama yapsın. Ama bizi muhattap almadı. Kahvaltılara davet ettik, gelip bizimle bire bir  konuşmadı. Madem o kadar korkacaktı, o kadar çekinecekti, kapı kapı gezip oy isterken çok iyiydik. Ablasıydık, annesiydik, teyzesiydik. Şimdi niye gelmedi bize. niçin gelmedi, gelseydi bize bir açıklama yapsaydı. Zor durumda kaldım deseydi biz ona yardımcı olurduk.Biz onun arkasında da dururduk. Nasıl biz seçtik onu o koltuğa oturttuk, biz ona yardım da ederdik. Ama şimden sonra herkes avucunu yalasın. Herkes akıllandı. Kimsenin arkasında durmayacağız, korumayacağız. Hasıl ki bizim arkamızda durmadılar, bizim de onları korumaya hiç niyetimiz yok."

CHP Sapanca İlçe Başkanı Nuray Dikmen de, önceki günkü olayları kastederek, "Bu utanç Sapanca'yı yönetenlere yeter limidir, bu utancı taşıyabilirler mi bilmiyoruz" dedi.