Platform Sözcüsü Şerif Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaalililer ve doğa tutkunları olarak ilçede yapılmak istenen Kimya İhtisas OSB’ye karşı olduklarını belirtti. Söz konusu girişimin tarım alanlarını, insanların ve diğer canlıların yoğun olarak yararlandığı su havzalarını ve tüm canlıları hedef aldığın belirten Sarı, “Kimya İhtisas sanayisinin kurulmaması için, sivil inisiyatifi alarak aşağıdaki imza metnini ilimiz Sakarya bütününde ve ilçelerimizde duyarlı kurum, kuruluş ve kişilerin dikkatine sunduk. Bu imza çalışmasını sonlandırdığımızda atıfta bulunduğumuz, muhataplarımız olan seçilmiş ve atanmış yöneticilerimize ulaştıracağız” dedi.

Sakaryalıların imzasına açılan metin şöyle:

“Kocaali Belediye Başkanlığı, Sakarya Valiliği, TBMM Başkanlığına

İnsan ve Doğayı bir bütün olarak tahrip ettiği bilimsel verilerle tespit edilmiş “Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin” Başta Fındık tarımı olmak üzere tarım çeşitliliğinin üretim alanı ve Turizm bölgesi olarak bilinen, Yeşille Mavinin hayat bulduğu, Kocaali İlçesine kurulmamasını biz aşağıda imzası bulunan “Meslek Odaları, Siyasi Parti, Sivil Toplum Temsilcileri” ve geçmişimizden bizlere, gelecek nesillerimize ulaştırılmak üzere miras bırakılan doğayı koruyan ve doğaya saygılı bireyler olarak talep ediyoruz.

Kocaali Sivil Toplum Platformu organizasyonunun düzenlemiş olduğu bu imza metnini, siz değerli yöneticilerimize ulaştırmak üzere imza altına alıyoruz.”