Korucuk’taki Dorukkent Sitesi yönetimi, son dönemde sitede yaşa- yan yabancılarla olumsuzluklar yaşanması üzerine 2020yılından itibaren yabancılarla konut kirala- mama kararı aldı. 

Dorukkent Sitesi yönetiminden, siteye ait Facebook sayfasından yapılan duyuruda şöyle denildi: “Sayın site sakinlerimiz, son za- manlarda sitemizde yabancılarla ilgili olumsuz bazı hususlar yaşanılmıştır. Bunlardan bazılarını paylaşmak istiyoruz. 

1.Toplu yaşama kurallarına riayet etmemek.
2.Kiracı olarak taşınılan dairede kirayı ödemeden kaçıp gitmek veya kira ödememek. 

3.Temizlik sorunundan dolayı bazı dairelerde aşırı derecede böcek oluşması.
4.Evde yaşayan kişi sayısının fazla olması.
5.Gürültü oluşturmalı ve site sakinlerini rahatsız etmeleri v.s birçok  örnek verilebilir. 

2020’DE KİRALIK EV YOK
2019 yılı genel kurulda alınan karar gereği yabancılar için kiraya verilme oranı yüzde beş olarak belirlenmişti. 2020 yılında genel kurulda ise artık sitemizde ya bancılara kiralık veya satılık ev verilmemesi yönünde teklif verilecektir. 

İYİ OLANLAR DA VAR 

Elbette iyi olanlar, kurallara uyanlar vardır. Fakat site sakinlerinden fazla şikayet olduğundan bu hususu genel kurulda görüşüp karara bağlamak gerekli. Unutmamamız gereken diğer konu ev sahiplerinin evlerini kiraya vermeleri. Genelde emlakçılara veriyorlar kiraya vermek için. Bazı emlakçılarda sadece para kazanmak için hiçbir kriter aramaksızın ve kiraya vereceği kişileri araştırmadan yabancılara veriyorlar. Görünürde bir aile fakat ilerleyen zamanda bir evde 10 kişi oluyorlar. Bu durum komşularımızı rahatsız ediyor. Evde yaşayan kişi sayısını ne ev sahibi ne de emlakçılar biliyor. Olumsuz durumu site sakinleri yaşıyor. Unutmayalım, evlerinizi kiraya verirken mutlaka Site Yönetimini bilgilendirme yapmanız ve kira sözleşmesini yönetime teslim etmeniz gerekiyor.” 

DESTEK VAR 

Duyurunun altında yapılan yorumlardan, başka sitelerde de benzer kararlar alındığı, önümüzdeki süreçte bu bölgede yabancıların kiralık ev bulmakta zorlanacağı anlaşılıyor. 

Kaynak: Bizim SAKARYA