2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Adapazarı’nda da Farkındalık Etkinlikleri düzenlendi. 

STB Özel Eğitim Uygulama Okulu (OÇEM) öncülüğünde, otizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, otizmli çocuklar, aileler, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve halk Demokrasi Meydanında buluştu. Otizm Farkındalığı simgesi olan mavi ve beyaz balonlar çocuklar tarafından gökyüzüne bırakıldı. Müzik dinletisi ve horon gösterisinin yer aldığı etkinliğe Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve taraftar grubu Tatangalar da destek verdi.

‘Otizmi Fark Et Hayatı Paylaş’

OÇEM Müdürü Ahmet Göktaş etkinlikte yaptığı konuşmada, otizmli çocukların erken yaşta nitelikli bir eğitimle topluma kazandırılması gerektiğini söyledi. Otizmli çocukların bağımsız yaşam becerilerini geliştirmesi ve yeterliliklerini en üst düzeye çıkarmalarının mümkün olduğunu bir kez daha belirtmek istediğini ifade eden Göktaş,  ‘Değerli otizm dostları, bugün tüm dünyada 59 doğumdan bir doğumun otizmli çocuk olarak dünyaya geldiğinden söz edilmektedir. Bu anlamda otizmi gözardı etmemiz mümkün değildir. Ailelerimizin mevcut durumu bir an önce kabullenmesi ve erken yaşta eğitim alması çok önemlidir. Bunu özellikle belirtmek isterim” dedi.
Göktaş, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

“Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”

Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise şunları söyledi:

 ‘Şehirde herkesin farkında olmasını istiyoruz. Onların dışlanmamasını, koşulsuz sevilmesini istiyoruz. Bu sevgi mesajını verirken Tatangalar bizi yalnız bırakmadığı için ben tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah yarın ki maçta da galibiyet diliyorum. Lise öğrencilerimizden ve ilkokul, ortaokul öğrencilerimizden de başarı katılım noktasında ciddi talepler var. İnşallah biz de çocuklarımızı katılım noktasında bizde destekleyeceğiz. Bu çocuklar gerçekten özel. Gerçekten kıymetliler. Bence zaten yaratılan her insan kıymetli ve değerlidir. Yaratılanı yaratandan ötürü sevelim. Onları koşulsuz sevelim. Bir beklenti içerisinde olmadan sevelim. Çünkü onlar sosyalleşmekte zaten zorluk çekiyorlar. Biz de araya mesafe koyarsak yürekler arasına engeller koyarsak, onların o zaman sosyalleşmesini daha büyük engeller koyarız. Bu engelleri kaldıralım, yürekleri yaklaştıralım. Kalbimiz beraberce atsın. Çünkü bizim bütün çocuklarımız kıymetli. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.”

Atatürk İlkokulu 2/D Öğretmeni Merve Toprak da, ‘Otizmli çocuklar topluma kazandırılmalı. Otizmli çocukları toplum a kazandırmalıyız’ dedi.

(İrem Karabacak / Bizim Sakarya Gazetesi)