Türkiye'de psikologların meslek yasası bulunmuyor. 1928'de çıkarılan Tababet Kanunu, Türkiye'deki mesleklerin görev tanımlarını, icrasını ve uygulamaya dönük temel işleyişi düzenlerken, "psikologluk" mesleği söz konusu kanunda yer almıyor. Bu nedenle Türkiye'de psikolojinin gelişimi önemli ölçüde tıkanıyor ve psikologluk mesleğinin icrasında önemli yasal sorunlar oluşuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi TPD konu ile ilgili adaylara seslendi ve konu ile ilgili bir afiş hazırladı. Sosyal medyada psikologlar tarafından çokça paylaşılan afişte adaylara "Türkiye'de yıllardır kamu yararına hizmet veren PSİKOLOGLARIN MESLEK YASASI olmadığını biliyor muydunuz? " sorusu yöneltildi.

Türkiye Psikologlar Derneği'de uzun süredir hem bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyor hem de hazırladıkları yasa tasarılarını kamuoyu ve yetkili kurumlar ile paylaşıyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı önderliğinde oluşturulan "meslek yasa tasarıları" komisyonuna TPD tarafından sunulan tasarıda,

"Psikoloji Bölümü'nde lisans derecesi almış olma şartı aranmadan, üniversitelerin Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve Doktora programlarını başarıyla tamamlayanlara "Klinik Psikolog" unvanı verilmesi önerilmektedir.

Dört yıllık psikoloji lisans eğitimini takiben bir yıllık sertifika programının zorunlu hale getirilmesi ve sertifika eğitiminin tamamlanmasının ardından dahi "Klinik Psikolog" unvanı hakkının tanınmaması önerilmektedir.

Dört yıllık psikoloji lisans eğitiminin ardından, serbest olarak mesleğini icra etmek isteyen psikologlara "akademik unvan" zorunluluğu getirilmesi"

gibi önerilerde bulunulmuştu.