Özel belgede sahecilik suçundan yargılanan tüm sanıklar için beraat kararı veren mahkeme 3 sanıga 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında, yardım ve yataklıktan da 2 sanığa 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı 7'si firari 46 sanığın, "özel belgelerde sahtecilik" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanmasına devam edildi.  Mahkeme 3 sanığa silahlı terör örgütü üyeliğinden, 2 sanığa da yardım ve yataklıktan hapse mahkum etti. kalan tüm sanıklar beraat etti.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya bazı sanıklar ve avukatları katıldı. 
Mahkeme savunmalarını yapan sanıklardan İ. B,  R. L. E. ve K. S’yi 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında hapse mahkum etti ve R.L.E’nin tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca iki sanık örgüte yardım etmek suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık K.S’nin  dosyasının ayrılmasına karar veren mahkeme,  Avukat Nurullah Sayar ve iş insanı Adnan Şimşek in de aralarında yer aldığı diğer sanıkların beraatine karar verdi.
Mahkeme özel belgede sahtecilik suçundan yargılanan tüm sanıklar için de beraat kararı verdi.

İDDİANAME
Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı 26 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 18 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası isteniyor. 3 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 17 kişi hakkında "özel belgede sahtecilik" suçundan 3 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep edilmişti. 
İddianamede, SAGİAD üyelerinin Sakarya'da FETÖ/PDY'nin finansal ayağını oluşturdukları, özel belgede sahtecilik yaptıkları iddia edilmişti.