Sakarya Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Gökhan Gedikli, "Türk Tabipleri Birliği kapatılmalı" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasını sorumsuzluk olarak nitelendirdi.

Uz. Dr. Gökhan Gedikli, Sakarya Tabip Odası Yönetim Kurulu adına yaptığı yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin meslek örgütümüze yaptığı ithamlar ne kadar üzücü ve çirkince. Hekimler olarak insanımızın canı ve sağlığı için kendimizi ve ailemizi feda ederken bu üslup yakışmıyor. Siyasetçiler hangi partiden olursa olsun hekimlere bu şekilde yorum yapmamalı. Böyle bir pandemi sürecinde hekimlerin meslek örgütünü hedef almak ve tehdit etmek büyük sorumsuzluktur.

Kamuyu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği'nin ve canı pahasına mücadele eden tüm sağlık çalışanlarının yanındayız.

Türk Tabipleri Birliği neden kapatılacakmış? Türk Tabipleri Birliği kim Tabiplerin temsilcisi. Tabipler biraraya gelip seçim yapıyorlar demokratik ortamda seçimlerini yapıyorlar başarılı olan kazanır, olmayan kaybeder.

Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır İYİ HEKİMLİK yaptık, yapıyoruz, yapacağız.