Sapanca’da yapılmak istenilen teleferik projesine gelen tepkileri azaltmak için ziyaretlerde bulunan Bursa Teleferik firması yetkilisi, projede 1 metrelik bir oynamanın dahi mümkün olmadığını söyledi

CHP Sakarya İl Örgütü’nü ziyaret ederek, İl Başkanı Edoğan Isır ile görüşen firmla sorumlusu Burhan Özgümmüş, ““Projenin yeri 1 metre bile oynasa ihale iptal oluyor, yenisine de bizim katılma şansımız yok. Çünkü ödemelerimiz var, harcamalarımız var. İhaleye katılabilmemiz için bunların ödenmesi gerek” dedi.

HALKIN RIZASI

Projeye başlamak için hukuken hiçbir engel bulunmadığını ifade eden Özgümmüş, “Ama burada 25 sene işletme halkın da rızasını almak için 8 aydır geciktiriyoruz. 8 ay öncede başlayabilirdik. Biz mahkeme aşamalarını bekledik, görüşmelerimizi yaptık ama maalesef şu an da yine de başlayabilecek bir ortamda değiliz. Başlarsak halkla karşı karşıya geleceğiz. Bununda çözümünü arıyoruz” diye konuştu.

MUHATTAP BELEDİYE 

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, , bizim firmayla hiçbir ilişkimiz yok. Oradaki yurttaşlarımızın ve vatandaşlarımızın dertlerini anlatmaya çalışıyoruz, onların sesi olmaya çalışıyoruz. esas sorun Sapanca Belediyesi’dir. Sapanca Belediyesi halkını dinlemeden bir ihale açmıştır, halkına sormadan bir ihale açmıştır, halkına sormadan bir yer temini göstermiştir. Bunu Sapanca belediyesinin çözmesi gerekiyor. Oradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını, dertlerini birilerinin dinlemesi gerekiyor” dedi.

Nurettin ERYILMAZ/Bizim SAKARYA