Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası,normale dönüş süreciyle ilgili alınan kararlar için "’”Açıklanan kararların büyük çoğunluğu ekonomi saikli kararlardır” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, “Yedi ilde ve diğer illerde hastanelerde salgın nedeniyle alınan önlemlerde hızlı bir geri çekilme eğilimine girileceği yönündeki kaygımızın haklı olduğunu göstermektedir. Oysa sağlık alanlarında tedbirlerin gevşetilmesini bırakalım eksikler tamamlanarak tedbirler sürdürülmelidir” uyarısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı Bilim Kurulu üyeleri, ‘normalleşme takvimi işliyor, virüs ile beraber yaşamayı öğreneceğiz’ diyerek bizim bu normal’ kabul etmememizi salık veriyorlar. Virüsle birlikte yaşamak için, bu çalışma rejimi, sağlık sistemi, yönetim anlayışı, ekonomi politikası ve insan merkezli doğayı talan eden sistemin değişmesi gerekir.

Bundan dolayı sizin salgın yönetiminiz de toplum yararı yerine sermaye yararınadır. ‘Normale dönüşünüzde’ toplum yararı yerine sermaye ve iktidarınızın geleceği kaygısını taşımaktadır. Salgın yönetiminize itiraz ettik. ‘Normale dönüşünüze de’ itiraz ediyoruz. Şeffaf ve demokratik olmayan, halk sağlığını, emekçilerin sağlığını hiçe sayan bu süreçlerde yapılan uygulamaların toplum sağlığına faydası olmadığı gibi, “normalleşmeye dönüş” uygulamalarınız da kabul etmeseniz de emekçiler, işçiler ve yoksullar için açıkça ‘sürü bağışıklığı’ stratejinizin itirafıdır.”