SASKİ’nin yıllardır ‘Yerin altına 1.3 milyarlık yatırım yaptık’ açıklamalarına karşın, her kuvvetli yağışta Sakarya’nın bir köşesinde sel yaşanıyor

Geçen hafta Kocaali’de yaşanan su baskınları henüz unutulmadan dün ve önceki gün Kaynarca ve Ferizli’den sel haberleri geldi.

SASKİ’nin 9 yılda yaptığını açıkladığı 1.3 milyar liralık yatırıma karşın her kuvvetli yağışta yaşanan çaresizliği akıl almıyor. Geçen yıl Kocaali’de, Pamukova’da, Serdivan’da yine önceki yıl Kaynarca’da büyük bir faciaya yol açacak büyüklükle yaşanan sel felaketi hafızalardan silinmedi.

ROÇKA DERESİ TAŞTI

►Kaynarca’da önceki gün yaşanan su baskınlarıyla adita geliyorum diyen sel, dün BüyükyanIk Mahallesi’ni vurdu. Roçka Deresi üzerinde köprü su altında kapatılınca mahalleye giriş çıkış yapılamadı, Kaynarca-Karasu yolu da ulaşıma kapandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

►Tarım arazilerinin de etkilendiği Kaynarca’da taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar bugün için tatil edildi. Dün işe gidemeyen, hastanelere gidemeyenler bu sıkıntının giderilmesini istedi.

24 SAATTE 59 KİLOGRAM YAĞIŞ

►Ferizli’de de benzer sahnelerin yaşandığı su baskınlarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kaynarca’ya 24 saatte 59, Ferizli’ye de 56 kilogram yağış düştüğünü belirterek, sorunların giderilmesi için yoğun çaba harcandığı belirtildi.