Pamukova ilçesinde 2015 yılında meydana gelen tecavüz olayının zanlısı işa- damı Y.İ’nin yargılanmasına devam edildi. Zanlı, duruşmada ‘Böyle bir şeyi yapmak için deli olmam lazım’ diyerek suçlamaları reddetti. 

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gö- rülen davanın dünkü duruşmasında, yaklaşık 4 yıl yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönüşte gözaltına alınıp tutuklanan zanlı işadamı Y.İ. de hazır bulundu. Duruşmaya Y.İ’nin avukatı Cavit Yalçın Türkler, tecavüz olayına aracılık ettiği öne sürülen zanlının avukatı Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak ile duruşmaya mağdure adına müdahil olan Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Av. Gülçin Akgün katıldı.

Yargılanan iş adamı Y.İ’nin avukatı Cahit Yalçın Türkler, müvekkilinin yurt dışı çıktığı dönemde herhangi bir yakalama kararı bulunmadığını, 4 yıl daha oturma izni olmasına rağmen Afrika’dan kendi isteğiyle yurda döndüğünü belirterek, sanığın tahliyesini istedi.
Sanık avukatları, mağdur kızın yeniden ruhsal sağlığı raporu alınması için mah- keme heyetinden talepte bulundu. Mağdur çocuğun iddia edilen olayın meydana geldiği gün ve sonrasında kullandığı telefonun sinyallerin dökümlerinin istenmesini de talep ettiler. 

EN AĞIR CEZA 

Baro Çocuk Hakları Merkezi Baş- kanı Av. Elif Erdem Düzgün de mağdur çocuğun, hala yaşadığı olayın etkisini altında olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirterek, çocuğun özel bir yurtta eğitim gördüğünü anlattı. Düzgün, olay sonrası Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporun geçerliliğini sür- 

dürdüğünü de ifade ederek, yeninden ruh sağlığı raporu istenmesinin çocuğun olayları yeniden hatırlamasına ve travmaya neden olacağını kaydetti. 

Telefon sinyallerin nerden geldiğinin yaşanan olayın bir seyrini değiştirmeyeceğini, bu tür taleplerin yargılamanın süresini uzatmaktan başka bir işe yaramayacağını da vurgulayan Elif Erdem Düzgün, “Sanığın tutukluluğun sonlandırarak serbest bırakılması isteminin,  mağdur çocuğun ve ailenin ifade değiştirmesine etki edebileceği göz önünde tutularak reddedilmesini ve sanı ğın en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyorum” dedi. 

Mahkeme heyeti, ruh sağlığı raporu istenmesi ve tahliye talebini oy birliğiyle red- detti. Sanık avukatların savunma için ek süre istemesi üzerine duruşma ertelendi. 

Suçlanan işadamının savunması
14 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar'da bulunmakla suçlanan 54 yaşın-daki iş adamı Y. İ’ye, savunması için söz verildi. Y.İ, savunmasında özetle şunları söyledi: 

“Suçlamaları asla kabul etmiyorum. 25 yıl Pamukova ilçesinde yaşadım, gençliğim burada geçti. İşlediğim tek bir suç yok. İş yerlerim var, birçok çalışanım var ve herkese baba gibi davrandım. Böyle bir suçlamayı hak etmedim. 

17 -25 Aralık sonrası abim Hendek Bele diye Başkanı olduğu dönemde FETÖ yapılanmasının yurtlarını kapattı. Biz aile olarak FETÖ yapılanması ile bir mücadeleye giriştik. O zaman bana iftira atıldı. Pamukova’daki kadın savcının yazdığı ifade ile suçlandım. Sonra o savcı FETÖ’den dolayı açığa alındı. 

SUÇLAMALARI3AYSONRAÖĞRENDİM 

Yurt dışında Fildişi Sahilinde fabrikam var, Türkiye’den oraya giderken, ne bir aranmam ne bir yakalanmam vardı. 3 ay sonra bana yöneltilen suçlamaları öğrendim, ondan sonra Sakarya Adliyesinde ve diğer kurumlarda FETÖ temizliği yapılıyordu. FETÖ’cülerin temizlendiğinden emin olunca, aklanmak için Türkiye’ye geldim.
25 yıl gençliğimde yapmadığım bir şeyi, 55 yaşında yapmam mümkün değil. Böyle bir şey yapmak için deli olmam gerekir. böyle bir şeyi başkasının yapabilmesi için de deli olması gerekir. Bu bağlamda suçlamaları asla kabul etmiyorum.”

NE OLMUŞTU 

Y. İ. Sakarya Pamukova’da 15 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istis- mar'da bulunmakla suçlanmıştı. İşadamı ve kendisine aracılık etmekle suçlanan kadın kuaför Ayşegül K. hakkında dava açılmış, ancak işadamının, soruşturmanın başlamasından iki hafta sonra Batı Afrika ülkesi Fildişi’ne kaçtığı iddia edilmişti. 

(Bizim SAKARYA)