Sakarya 2. İdare Mahkemesi, Sapanca Belediyesi’nin Teleferik Projesi ile ilgili yaptığı imar planına değişiklik yapılmasını isteyen Kırkpınarlıların talebini, Meclis’te görüşmek yerine yetkisiz imza ile reddettiği işlemle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karar, Belediye Meclisi’nin halkın imar değişikliği görüşüp karara bağlaması gerekiyor.

Sakarya 2. İdare Mahkemesi, projeye ilişkin yapılan imar değişiklikleriyle ilgili Sapanca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kararının ve imar planının iptali istemiyle açılan davayı karara bağladı. Mahkeme, mahalle halkının teleferik projesiyle ilgili yapılan imar planlarında değişiklik yapılması isteminin Sapanca Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanması gerektiğini, ancak bu konuda yetkisi olmayan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından reddedilerek işleme konulmadığını, bu nedenle işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme imar planının iptali istemini ise reddetti.

Kırkpınarlıların vekilliğini üstlenen Sakarya Barosu’nun önceki başkanı ve Sakarya Kent Çalışma Derneği Başkanı Av. Zafer Kazan, kararı şöyle değerlendirdi:

“Bundan sonra Sapancalıların, Kırkpınarlıların yanında olduğunu söyleyen meclis üyeleri, Sapancalıların izni ve rızası olmaksızın hiçbir şey yapılamaz diyen siyasiler ile belediye başkanları için artık bir karar günüdür. Eğer gerçekten halkın iradesini önemsiyorlarsa, eğer gerçekten Sapancalıların taleplerini haklı görüyorlarsa, eğer gerçekten bir sermaye şirketinin değil de halkın yanında olduklarını söylüyorlarsa bu işten vazgeçmek için bir fırsattır.

Sapanca Belediye Meclisi tekrar bir oylama yapacak. İşte bu oylamada halkın yanında olanlar ile şirketin yanında olanlar apaçık ortaya çıkacaktır.“