Adapazar Ekspresi ile dün Pendik'e gidip dönen CHP'li kadınlar,  Adapazarı Garı'ndan çalışmayabaşlayan Ada Treni'nin keyfini topluca çıkardılar. Başkan Azize Çeroğlu, dönüşte yaptığı açıklamadasefer sayılarının artırılmasını ve alt yapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istedi. Çeroğlu tren pendik yerine Haydarpaşa Garı'na gidinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini de bildirdi.

Azize Çeroğlu açıklamasında şunları kaydetti:
"17 Kasım 2018 tarihinde başlayan "Ada treni Adapazarı garına gelecek" eylemimiz 16.03.2019 tarihinde trenimizin gara gelmesiyle son bulmuştur.Bu haklı isteğimizde Ada treni Adapazarı'na geldiğinde ellerimizde çiçekler ve simitlerimizle yolculuk edeceğimizi söylemiştik.
Trenin garımıza gelmesinden sonra yerel seçimlerin olması nedeniyle bu sevincimizi 02.05.2019 Cuma günü saat 09.05 Adapazarı-Pendik seferiyle gerçekleştirdik. Bu yolculuk esnasında trenin merkeze girmesinin halkımız için çok önemli olduğunu gördük. Özellikle ilçelerimizden gelen yolcuların Ulaşım sorunu yaşamadan konforlu, ucuz ve güvenli ulaşım yapmaları mutluluk vericidir. Fakat 2 Mayıs'ta sefer saatlerinin düzenlenmesi ile sefer sayısının düşülmesi üzüntü vericidir.

İsteğimiz uygun sefer saatleriyle sefer sayılarının arttırılması ve ayrıca yolculuk yaparken gözlemlediğimiz ve aldığımız bilgiler doğrultusunda Mithatpaşa-Gar arasında zemin sorunu olduğu, yapım çalışmalarına başlanacağı ve ayrıca yolda yüksek hızlı tren için rayların yetersiz olmasından dolayı 'Ada ekspresi' yol vermek zorunda bırakılmaktadır. Biz bu sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Biz Ada trenimizin Adapazarı garından sonra tüm eksikliklerin giderilecek Haydarpaşa garına girmesi için mücadelemizi sürdürecek ve takip edeceğiz. Bu konuda örgütlü mücadele eden tüm platformlara destek vereceğiz."