Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ÇED Gerekli Değildir kararı alınan projelere ilişkin şu bilgiler verildi...

MADEN DERESİ DENİZE ÇIKIŞ AĞZI MAHMUZLARI

SAKARYA ili KARASU, ilcesi MADEN DERESİ SAHİLİ mevkiindeki T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI, BOLU XIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılması planlanan KARASU-MADEN DERESİ DENİZE ÇIKIŞ AĞZI MAHMUZLARI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince KARASU-MADEN DERESİ DENİZE ÇIKIŞ AĞZI MAHMUZLARI projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

SÖĞÜTLÜ'DE ENERJİ ÜRETİMİ

SAKARYA ili SÖGÜTLÜ, ilcesi Sakarya İli, Söğütlü İlçesi, Sakarya III. Organize Sanayi Bölgesi, 132 ada, 5 No.lu Parsel , 15.140,00 mevkiindeki KARADENİZ GARANTİ BİYOKÜTLE ENERJİ TESİSLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ tarafından yapılması planlanan BİYOKÜTLEDEN ENERJİ ÜRETİMİ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince BİYOKÜTLEDEN ENERJİ ÜRETİMİ projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

HENDEK'TE GALVANİZ KAPLAMA TESİSİ

SAKARYA ili HENDEK, ilcesi UZUNCAORMAN MAH. 2.OSB mevkiindeki SAKARYA GALVANİZ SAN. TİC. LTD. ŞTİ tarafından yapılması planlanan GALVANİZ(ÇİNKO) KAPLAMA TESİSİ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince GALVANİZ(ÇİNKO) KAPLAMA TESİSİ projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.