Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nin, söz konusu firmaya ait iki su kaynağı ruhsatından biri ile 29 su kaynağını ruhsata bağlayan proje revizyonu işlemini, söz konusu kaynaklarınmineralli su vasfı taşımadığı ve bu kaynağın kullanım hakkının SASKİ'de olduğu gerekçesiyle iptalini değerlendiren Av. Elif Yar, Emsey firmasının söz konusu alanda termal otel projesini gerçekleştirme imkanı kalmadığını söyledi.
Yar, söz konusu alandaki su kaynaklarından usülsüz şekilde indirilen suların Naksu adıyla satıldığını da belirterek, Sakarya Valiliği'nin yasaya uymayan EMSEY'e verilen ruhsatı iptal etmesi gerektiğini söyledi.

Av. Elif Yar'ın karara ilişkin değerlendirmesi şöyle:
“Doğal mineralli su ruhsatı verilmiş olan alanda, doğal  mineralli su yok, dedi.Oradaki suyun tamamı doğal kaynak suyudur.
SASKİ'nin yani hepimizin içme suyudur.Ruhsat alanındaki doğal kaynak suyu ormanda yaşayan hayvanların, ormana yakın köylerin yaşam suyudur. Bu karar ile alandaki suyun sahibi ve yetkilisi belli olmuştur. Ekolojik dengenin korunması ve yöre halkının yaşamının devamı açısından çok önemlidir. 

Mahkeme 29 adet kaynağın ruhsat kapsamına alınmasına yönelik dava konusu işlemin iptaline de karar vermiştir. Bu karardan sonra Emsey ruhsat alanından, Valilik kararıyla ruhsatı iptal edilerek, çıkartılmalıdır.  Valilik ruhsat verdiği alanda, tüm usulsüz işlemleri denetlemek ve ihlallerde uyarıda bulunmak zorundadır. Emsey firması, Valilikten aldığı ruhsat ile SASKİ kapsamında olan doğal kaynak suyunu ormandan büyük borularla indirerek Naksu adında firma vasıtasıyla satmaktadır. Valilik’in Yasaya uymamakta ısrar eden Emsey’e vermiş olduğu ruhsatı iptal etmesi gerekmektedir.

Öte yandan, artık şu açıkça netleşmiştir ki;  termal otel projesinin gerçekleşmesi imkansızdır.Çünkü ruhsat siciline kayıtlı olan bir tek kaynak suyu ile termal otel projesi gerçekleştirilmesi mümkün değil.
Hukuki,insani,vicdani, ekolojik dengenin dengesi korunması, her açıdan Emsey firmasına verilen ruhsat  iptal edilmeli, orman ve su gerçek sahiplerine teslim edilmelidir."