Kocaali Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Şerif Sarı, geçen hafta sahilde bulunan kurşunlanmış yunus balıklarının ölü olarak sahile vurduğunu belirtti ve bu olayın aydınlatılması çağrısında bulundu.
Şerif Sarı, platform adına yaptığı yazılı açıklamada, olaya ilişkin tepkilerin haklı olduğunu, ancak balıkların  sahilde vurularak öldürüldüğü algısının doğru olmadığını ifade etti.
Yunus balıklarının karaya ölü olarak vurduğunu ve Kocaali halkının yaşanan bu olay ile oluşan algıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:

ARAŞTIRMA YAPILSIN ÇAĞRISI
“Bir daha bu tür, hayatı paylaştığımız diğer canlıların yaşam haklarını ihlal eden “canice olayların yaşanmaması için” ilgili resmi kuruluşların gerekli soruşturmaları yaparak, sonuçlarını kamuoyuna duyurmalarını talep ediyoruz. 
İlgili resmi kurumlarımızca yapılacak çalışmaların sonucunun açıklanması önemlidir. 
Bu çalışmaların yapılması, İlimizin önemli turizm bölgelerinden olan, Karadeniz kıyısındaki ilçelerimizde bundan sonra yaşanmasını istemediğimiz bu tür vakaların önüne geçeceğine inanıyoruz. 
Resmi, sivil kurum ve kuruluşlar olarak yapacağımız çalışmalarla hayatı paylaştığımız diğer canlıların haklarını içerir konulara gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.
“Sakarya’da Yunus balığı kurşunlandı” gibi haberlerin bir daha yaşanmaması hepimizin arzusu.
Yapılan ya da yapılacak soruşturmaların sonuçları “canice eylemlerle canlılara zarar veren, yaşam haklarını ihlal eden” anlayışlara karşı caydırıcı etkisi olacağına inanıyoruz.  

İlçenin sembolleri!
Kocaali İlçemizin sembollerinden biri olan Yunus balıklarının yaşam haklarının ve denizlerdeki alanlarının korunmasıyla ilgili, başta Sahil güvenlik kuvvetleri olmak üzere, liman başkanlıklarının gerekli tedbirleri ivedilikle alınması sorumlulardan talep ediyoruz.