bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Türkiye’nin birçok ilinde, 1 Ocak 2019- 20 Kasım 2019 dönemindeki 324 günde, en az 302 kadını öldürdü.

Öldürülen kadınlardan, en az 10’u Türkiye vatandaşı değildi ( Bir Azarbeycan,  İki Suriye, İki Afganistan, bir Irak, bir Çin, Bir Ukrayna, bir Fas, Bir Özbekistan).

Kadınların yüzde 64'ünü koca/eski koca, sevgili/eski sevgilisi öldürdü.

Kadınların 198'ini kocaları, eski kocaları, sevgili ve eski sevgilisi öldürdü, 31 kadını abi, baba, oğul gibi aile üyeleri, 20 kadını komşusu ya da arkadaşı, sekiz kadını da akrabaları öldürdü. 19 kadını damadı/eski damadı öldürdü. Bir trans kadını polis, bir kadını müşterisi, bir kadını çocuğu ile aynı okula giden veli, bir kadını patronu öldürdü. En az 23 kadını öldüren erkeğin yakınlık durumu basına yansımadı.

Erkekler, kadınların yüzde 49'nu ateşli silahlarla öldürdü.

Erkekler, 149 kadını ateşli silahlarla, 74 kadını bıçakla öldürdü. Erkekler, 25 kadını boğarak, 20 kadını döverek öldürdü. Erkekler dört kadını yaktı, bir kadını asitli su ile öldürdü. Erkekler, en az iki kadının kafasını taşla ezdi, bir kadına da araçla çarparak öldürdü. Erkekler iki kadını da balkondan attı. Erkeklerin 24 kadını öldürme şekli basına yansımadı.