Adapazarı’nda doğmuş büyümüş ya da sonradan geldiği Adapazarı’nda büyük hizmetler vermiş kadınları gençlerle buluşturan etkinliğe SAGÜSAD ev sahipliği yaptı. 

“Bir Dünya Kadın” Sergisi
 Buluşma ilk olarak kadın fotoğraflarından oluşan serginin açılışı ile başladı. Fotoğraf sanatçısı -eğitimci Hafize Zorlu’nun farklı ülkelerde çektiği eserlerinden oluşan “Bir Dünya Kadın “sergisi büyük ilgi gördü. . 
Açılın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını SAGÜSAD Başkanı Ünal DABAK yaptı. Konuşmasında,  kadınların sosyal ve iş yaşamındaki eşsiz katkılarından bahseden Ünal Dabak “böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan  çok mutlu olduklarını” dile getirerek “Kadınlar yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu nedenle sadece 8 Mart değil 365 gün emekçi kadınlar günüdür” dedi.
  İletişim Topluluğu Akademisyen Başkanı Öğretim  Görevlisi Zuhal Erol, “Geçen sene şiddetten, ayrımcılıktan, ötekileştirmeden konuşmadığımız, kadın ve erkeği ayırmadığımız, sadece insan dediğimiz bir yıl geliyor. O zaman sadece insandan bahsederiz demiştik. Ama rakamlar bu sene tam tersini söyledi. Dünyada kadınlar her türlü şiddete , ayrımcılığa maruz kaldı” diye konuştu.
 Konuşmaların  ardından SAGÜSAD  üyelerinin çektiği kadın fotoğraflarından oluşan  “SAGÜSAD Gözüyle Kadın “gösterisinin ardından ödül törenine geçildi . 

ADALI KADINLAR HEM AĞLATTI HEM GÜLDÜRDÜ 
Ödül töreninde ilk olarak emekli  öğretmen , Adapazarı’nın ilk Kadın jimnastik öğretmeni, ilk lisanslı kadın hakemi , hocaların hocası Nebahat Kır sahneye davet edildi . Coşkulu alkışlarla sahneye gelen Nebahat öğretmen konuşmasında “Kadın emektir. Hala bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Sürekli kurslardayım. Bugün burada sizlerle olmaktan dolayı  müthiş bir duygu içerisindeyim, çok duygulandım beni ihya ettiniz, ağlayabilirim ama ağlamayacağım  “diyerek seyircileri de duygulandırdı. 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sakarya Şube Başkanı , emekli öğretmen Nurten Büyükakten,  böyle törende bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek ÇYDD’nin burs verdiği Kardelenleri seyircilerle tanıştırarak herkesi kız  çocuklarına destek olmaya çağırdı. Ödülünü Öğr Gör. Servet Sezgin’den alan Büyükakten ‘e çiçek takdim eden eşi Yüksek Büyükakten de alkış topladı. 
Ödül alan bir diğer isim Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan oldu. 

Şiddete Hayır ! 
Tevhide Yağan’ın konuşması sırasında “imdat beni öldürüyorlar” diyerek sahneye koşan bir genç kız seyircilerde soğuk duş etkisi yaptı. Kısa bir şaşkınlığın ardından katledilen üniversite öğrencisi Özgecan’ı canlandırdığı anlaşılan Medya ve İletişim öğrencisi Gülsüm izleyenleri göz yaşlarına boğdu. 
Sapanca MYO öğrencileri Arzu ve Yaren de canlandırdıkları Sabiha Gökçen ve Afife Jale karakterleri ile seyircilerin alkışını ve takdirini topladı . 
Emekli edebiyat öğretmeni Nazan  Kazak da tarifsiz duygular içinde olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Gazeteci Hasan Kurtiç de Adalı Kadınlar buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Duayen  gazeteci Müjgan Zaman ödülünü Ahmet Bağ’dan , müzisyen ve SAÜ mezunu Fatma Baba hocası SAÜ Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak’tan aldı.  SAÜ Mezunu - Girişimci Gökçe Saltürk Atmaca Leyla Şentuna’dan , 
TES-İŞ Anadolu Lisesi öğrencisi,   karikatürüyle Türkiye ikincisi olan Ayşe Eslem Canefendi Öğr. Gör. Gülay Öktem İnce’den  ödüllerini alırken  mutluluk ve heyecanları görülmeye değerdi. T
ES-İŞ Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Kıyak da  kürsüye davet edildiğinde yeni neslin çok başarılı olarak geldiğini belirtti..  SAGÜSAD  Yönetim Kurulu Üyesi Hafize Zorlu'nun da  teşekkür belgesini Ünal Dabak’tan almasının ardından  tören bahar dallarıyla taçlanan  kokteyl ile son buldu.