Ankara Üniversitesi öğrencisi Y.O.'nun  21 Ekim’i 22 Ekim’e bağlayan gece İstanbul’dan Ankara’ya giden Nilüfer Turizm’in otobüsünde uğradığı cinsel saldırı ve şiddetin   bianet'te haber olmasının ardından kadınlar saldırıyı #NilüferTurizmdeTacizVar diyerek protesto etti.

İzmir’de ise kadınlar, Nilüfer Turizm’in bürosu önünde eylem yaptı.

“Davaya dönüşmesini bekliyorum”

Kadın öğrenci Y.O., bianet’e yaptığı açıklamada, otobüsteki kadınların kendisine destek olmamasına rağmen, sosyal medya üzerinden tüm kadınların kendisini desteklemesiyle güç kazandığını söyledi:

“Tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Suç duyurusunun davaya dönüşmesini bekliyorum. Şu an bir avukatım yok. Ekonomik durumum avukat desteği almaya yeterli değil. Özellikle feminist kadınlar olmak üzere destek bekliyorum. Bu durumlarda ne yapılabilir bilmiyorum. Tüm kadınlardan destek bekliyorum.

'Nilüfer Turzim'den bir yetkili arayıp telefonu yüzüme kapadı'

"Beni dün, kendisinin Nülifer Turizm'den olduğunu söyleyen bir kadın aradı. Sizin bindiğiniz otobüsteki herkesle konuştuk böyle bir şey olmamış deyip telefonu yüzüme kapadı. Ben mağdur oldum üzerine bir de bu tür davranışlarla karşılaşıyorum." 

Nilüfer Turizm'den açıklama yok

Öte yandan cinsel saldırının ve şiddetin yaşandığı Nilüfer Turizm'den henüz bir açıklama gelmedi.