Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri, “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” kampanyası kapsamında Batman’da yürüyüş gerçekleştirdi. Sanat Sokağı’nda bir araya gelen aralarında HDP Milletvekili Feleknas Uca ve Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz'un da yer aldığı kadınların bir çoğunun beyaz ve mor renklerde elbiseler giydikleri görüldü.
 
Buradan siyah zemin üzerine yazılı "Ölmek istemiyoruz" pankartı arkasında Dörtyol'a doğru yürümeye başlayan kadınlar ellerinde yine “Eş başkanlık sistemi mor çizgimizdir", "Jin jiyan azadî", "Emine Bulut", "Kadına şiddet, topluma şiddettir", "Erkek adalet değil, gerçek adalet” ve "Kadın cinayetleri politiktir" yazılı dövizler taşıdı. Ancak "Kadın cinayetleri politiktir" yazılı dövize polis izin vermedi.
 
Bu dövizin kadın cinayetleri ile ilgisinin bulunmadığını savunan polisler, dövizin taşınmamasını istendi. Bu nedenle kadınlar ile polisler arasında tartışma çıktı. Bir diğer tartışma konusu ise, çevik kuvvet polislerinin kadınların yanı başında yürümeleri nedeniyle yaşandı. Milletvekili Feleknas Uca’nın bu duruma tepki göstermesi üzerine çevik kuvvet polisleri yürüyüşü geriden takip etmek zorunda kaldı.

(artigercek)