Adalet Bakanlığı'ndan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla, erkek şiddetine karşı alınacak tedbirlere ilişkin  "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" yayımlandı. 

Genelgeye göre, 500 bin kolluk personeli, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenecek.

Emniyet ve Jandarma teşkilatlarında sadece kadına yönelik şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak.

Kadına şiddet uygulayanın ruhsatlı silahı kolluk birimlerince alınacak, şiddet failleri için elektronik kelepçe uygulaması 81 ilde yaygınlaştırılacak.

İlk genelge Adalet Bakanlığı'ndan

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül imzalı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanması konulu genelge de 18 Aralık'ta, Hakimler Savcılar Kurulu ve tüm başsavcılıklara gönderilmişti.

Adalet Bakanlığı'nın genelgesine göre ise  "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Büroları" yaygınlaştırılacak, şiddet vakalarına bu bürolardaki uzman savcılar bakacak.

Kadına şiddetle mücadele kapsamında mağdurun hayati tehlikesinin bulunması halinde talep aranmaksızın geçici koruma altına alma tedbiri uygulanacak.

Genelgeyle, şiddet uygulayana yönelik öfke kontrolü, stresle başa çıkma konularında eğitim, rehabilite, tedavi, muayene tedbirleri talep edilebilecek.