Sinema ve dizi oyuncusu Lale Mansur, erkek şiddetinin çok yaygın olduğunu belirterek, şiddet öneren hiç bir dizide, filmde yer almayacağını vurguluyor ve ekliyor: “Toplum erkek şiddetini ve çocuğa yönelik cinsel istismarları görmezlikten geliyor."

 Lale Mansur, Bianet'ten Evrim Kepenek ile yaptığı söyleşide erkek şiddeti üzerine önemli mesajlar veriyor:

Türkiye’nin bir kadın mezbahası olduğunu bilmek hoş değil. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz.  Bir kadın sadece ayrılmak istediği için, erkeğin şiddetiyle karşılaşabiliyor bu ülkede. Sakat kalabiliyor, öldürülebiliyor. Erkekler, kadınları öldürüyor ve bunun için de bahane üretiyorlar. Korkunç bir şey, çok korkunç. Türkiye, kadınlar için korkunç bir yer. 

Bizim ülkemizde kötülüğün sıradanlığı var. Çok büyük bir ikiyüzlülük var. Duymuyor, görmüyor, haberi yok; herkesin bildiği sırlar var. Hepimiz biliyoruz böyle sırlar var. Herkese malum sırlar ülkesi. Kadınların öldürülmesi, çocukların taciz edilmesi gibi.. Toplum olarak bütün bunları yok sayabiliyoruz, görmüyoruz. Çok çok acı. 

Dizinin ne söylediği önemli. Şöyle ifade edeyim, faşizmi öneren, öven bir dizde meleği oynamam, faşizmi eleştiren bir dizide şeytanı oynarım. Yani erkek şiddetini öneren bir dizide meleği oynamam, şiddeti eleştiren bir dizide şeytanı oynarım. 

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın