Aras Yayıncılık’tan yapılan açıklamada “Uzun süredir türlü zorluklar nedeniyle ihmal ettiğimiz e-kitap üretimine salgın günlerini fırsat bilip hız verdik” denildi. Açıklamaya göre, yayınlanan kitaplar şöyle:

• Sessiz Ricat, Şahan Şahnur (roman): Diasporada Ermenice edebiyatın ilk büyük romanı sizi şaşırtacak.

• Çocukluğu Olmayan Adamlar, Antranik Dzarugyan (anı): Halep'te bir Ermeni yetim çocuğun çetin ve içten hikâyesi.

• Aslan Kadının Mirası, Arlene Voski Avakian (anı): Türlü baskılarla mücadele eden bir kadının ilham verici öyküsü.

• Son Kadeh, Zabel Yesayan (novella): 20. yüzyılın büyük Ermeni yazarlarından birinin en güçlü eseri.

• Gâvur Mahallesi, Mıgırdiç Margosyan (öykü): Diyarbakır'ın hikâye anlatıcısı Margosyan'ın hiç eskimeyen öyküleri.

E-kitap yaygınlaşsın

Yayınevinin açıklamasında özetle şöyle denildi: “E-kitap üretimi uzun süredir ihmal ettiğimiz bir konuydu ama son günlerde nihayet bu meseleyi çözmek için birkaç adım atmayı başardık ve sizleri bilgilendirmek istedik. Sınırlı kaynaklarımızı başka işlere ayırmamız gerekiyor, her seferinde e-kitap hazırlığını başka bahara erteliyorduk. Ancak bu salgın günleri vesile oldu, çalışma arkadaşlarımızdan Hagop Emir Kazancıyan evinde vaktini kitaplarımızı e-kitap formatına dönüştürmeye ayırdı.

“Böylece şimdilik beş kitabımızı Kobo sistemine yükledik, devamı da yolda. Şu zorlu günlerde, hem daha uygun fiyata güzel kitaplar okumak, hem yayınevimize destek olmak, hem de zorunlu olarak çalışan depo ve kargo emekçisi dostlarımızın üzerindeki iş yükünü hafifletmek için e-kitap okumayı öneriyoruz.

“E-kitap okuyucu bir alete sahip olmanız şart değil, hemen her bilgisayarın, tabletin, telefonun bir e-kitap okuma uygulaması var. Sağlık için e-kitap okuyun. E-kitap okuma kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunun diyoruz.”