"Ankara Rüzgârı"ndan "Kadınım"a, "Karadır Kaşların"dan "Paramparça"ya, "Bir Bahar Akşamı"ndan yeni nesil eserlere kadar pek çok şarkının hikayesi bir kitapta toplandı. 

Müzik yazarı Murat Meriç'in kaleme aldığı "Hayat Dudaklarda Mey", sofralara hayat katan şarkıların hikâyelerini okurla buluşturuyor.

Meriç, Alaturkadan rock'a, arabeskten pop'a 213 şarkı ve türkünün yer aldığı kitapta; Zeki Müren, Erkin Koray, Alpay, Hakkı Bulut, Selahattin Pınar ve Duman gibi pek çok sanatçı ve grubun çilingir sofralarına eşlik eden şarkılarını anlatıyor.

Kitapta, beş ayrı müzik türüne özel parçalar da ele alınıyor. Her müzik türüne özel, usta bir sanatçının mercek altına alındığı kitapta, Alaturka müziğin Müzeyyen Senar'ı "Haydar Haydar" ile; pop müziğin Sezen Aksu'su "Firuze"siyle; arabesk müziğin Müslüm Gürses'i "İtirazım Var" ile; halk müziğin Neşet Ertaş'ı "Gönül Dağı" ile; rock müziğin Erkin Koray'ı ise "Arap Saçı" ile okurlara sunuluyor. Tek bir müzik türüne bağlı kalmayan "Sanat Güneşi" Zeki Müren için ise, kitabın girişinde özel bir bölüm bulunuyor.

2 ciltlik kitap, Anason İşleri Kitapları etiketiyle ekim ayının üçüncü haftası raflarda yerini alacak.

(bianet.org)