“Abigail: Sınırların Ötesinde”

Yönetmen: AleksandrBoguslavskiy
Oyuncular:TinatinDalakishvili, Eddie Marsan, Rinal Mukhametov
Tür: Fantastik, Aksiyon
Ülke: ABD, Rusya

Aleksandr Bogulavskiy’nin yönettiği ve Tinatin Dalakishvili, Eddie Marsan, Rinal Mukhametov ile Ravshana Kurkova’nın oynadığı Abigail: Sınırların Ötesinde (Abigail),30 Ağustos 2019’da TME Films dağıtımıyla TME Films tarafından vizyona çıkarılıyor.
Salgın bir hastalık yüzünden sınırları kapatılmış bir ülkede yaşayan Abigail henüz 6 yaşındayken, o hastalığa yakalanan babası yetkililer tarafından götürülür. Abby özel güçleri olduğunu ve aslında yaşadığı o şehrin de birçok sihirle dolu olduğunu anladığı gün aslında o salgın hastalığın sadece özel güçleri olan insanları götürmek için bir bahane olduğunu fark eder ve hızla babasını aramaya koyulur.

“Kediler”

Yönetmen: Gary Wang
Oyuncular: Jean-Michel Vovk, Charlie Langendries, Ioanna Gkizas 
Tür: Animasyon, Aile
Ülke: Çin

Gary Wang’ın yönettiği animasyon film Kediler (Cats and Peachtopia),30 Ağustos 2019’da Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Kedi Pofuduk, günlerini oğlu Lokum’la beraber uyuyup, miskin miskin camdan bakarak geçiren tombul bir ev kedisidir. Günün birinde oğul Lokum çok monoton geçmekte olan bu tekdüze hayatından çok sıkılarak, efsanevi Kediler Şehri’ni bulmak için evden kaçınca, babası Pofuduk da oğlunun peşinden yollara düşer. Kediler şehrinin hiç bilmedikleri esrarengiz ve gizemli sokaklarında çeşitli maceralar yaşayan kedikahramanlarımıza şehirde yeni tanıdıkları birbirinden renkli ve neşeli dostları yardım edecektir.

“Masal Şatosu: Sihirli Davet” 

Yönetmen: Burak Kuka
Oyuncular: Ecrin Su Çoban, Berk Coşkun, Ayça Tilki
Tür: Fantastik, Aile
Ülke: Türkiye

Burak Kuka’nın yönettiği ve Ecrin Su Çoban, Berk Coşkun, Ayça Tilki ile Nila Fırat’ın oynadığı Masal Şatosu: Sihirli Davet,30 Ağustos 2019’da CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Retropro tarafından vizyona çıkarılıyor.
11 yaşındaki Neşe, Abisi ve onların arkadaşları, mahallelerinde güzel bir yaz geçirmektedirler. Ancak bir gece Neşe odasının penceresinden bakarken masal kahramanı bir cücenin bahçelerine bir şey sakladığını görür. Ertesi sabah bahçede bulduğu şey, masal diyarına açılan kapının sihirli anahtarıdır ve bu anahtar Neşe’nin ve abisinin, arkadaşları ile birlikte o yazın, hâttâ yaşamlarının en unutulmaz iki gününü geçirmelerine sebep olur.

“New York'ta Yağmurlu Bir Gün”

Yönetmen: Woody Allen
Oyuncular: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez
Tür: Dram, Komedi
Ülke: ABD

New York'ta Yağmurlu Bir Gün, romantik bir hafta sonu geçirmek için New York'a giden genç çiftin yaşadıklarını konu ediyor. Genç bir kadın olan Ashleigh’in röpotaj yapması için New York’a gitmesi gerekmektedir. Ashleigh ve sevgilisi Gatsby, iş için gerçekleşecek olan bu seyahati romantik bir hafta sonu kaçamağına dönüştürmeyi planlar. Uzun zamandır böyle bir kaçamak yapmanın heyecanını yaşayan üniversiteli aşıklar, vakit kaybetmeden yola koyulur. Ancak burada onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Romantik ve güneşli bir hafta sonu geçirmeyi planlayan aşıklar, şehre adım atmalarıyla birlikte yağmura tutulur. Burada yapmaları gereken işler nedeniyle farklı yöne savrulan Gatsby ve Ashleigh’nin yolları uzun süre yeniden kesişmez. Bu sırada birbirinden tuhaf maceralara atılan Gatsby ve Ashleigh, yeniden yan yana gelmeyi başarabilecek midir?

“İblis: Esir-i Beden”

Yönetmen: Hira Evren Işık
Oyuncular: Esin Kaya, Mehmet Geçgel, Elif Erkanlı
Tür: Korku
Ülke: Türkiye

İblis Esir-i Beden, astral seyahat yaptıkları sırada kendilerine musallat olan korkunç varlıktan kurtulmaya çalışan dört gencin hikayesini konu ediyor. Özel güçlere sahip olan dört arkadaş, astral seyehat yapmak istemektedir. Beden ile ruhun ayrılamasıyla zamanlar ve boyutlar arasında seyehat eden arkadaşlar, kendilerini gizem dolu bir maceranın içerisinde bulur. Bu seyahati üç yüz yıllık bir konakta gerçekleştiren gençler, bu sırada gerçek ve ruhlar alemi arasında sıkışan arkadaşlarını ararken peşlerine korkunç bir varlığın takılmasına neden olur. Tehlikede olan gençler, hayatta kalabilmek ve kendilerine musallat olan varlıktan kurtulabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalır.

“Mircin”

Yönetmen: Ahmet Yaşar Gümüş
Oyuncular: Korkut Çözer, Elif Kartal, Hande Sipal
Tür: Korku
Ülke: Türkiye

Mircin, uzak durmaları gereken bir olayın peşine düşen bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Bir grup arkadaş, bulaşmamaları gereken bir olaya dahil olduklarında kendilerini büyük bir kovalamacanın içinde bulur. Onların bilmediği şey Karaköy'ün karanlık sokaklarından Beykoz'un ormanlarına uzanan bu kovalamacada yalnız olmadıklarıdır. Kendilerini korkunç olayların içinde bulan gençler, en etkili büyülülerden olan İspanyol büyüsü ile lanetlenmiştir. Bu büyü sadece lanetleneni etkilemekle kalmaz büyüyü yapanı da mahvedecektir. Hayatları kâbusa dönen gençler, lanetin etkisinden kurtulmayı başarabilecekler midir?

Sakarya’da vizyona girmeyen film

“Elveda Oğlum”

Yönetmen: Wang Xiaoshuai
Oyuncular: Wang Jing-chun, Yong Mei, Qi Xi
Tür: Dram
Ülke: Çin

Elveda Oğlum, Çin’de 1980’lerde yaşayan iki ailenin hayatına odaklanıyor.

(İrem KARABACAK / Bizim SAKARYA)