ALEM-İ CİN 2

Yönetmen: Özgür Bakar
Oyuncular: Ali Kaan Serez, Bekir Behrem, Savaş Barutçu
Tür: Korku, Gerilim
Ülke: Türkiye
Süre: 1s 33dk

Alem-i Cin filminin devam halkası olan yapımda, ilk filmde meydana gelen olayların ardından yaşanan doğaüstü olaylar konu ediliyor. İlk filmde Cinler Alemi’ne hapsolan Yeliz’e kimse ulaşamamıştır. Polis, genç kızın bu gizemli kayboluşunu araştırmaya başlar. Yeliz’in kayboluşu ile ilgili tüm oklar Salih Hoca’yı gösterince, polisler onu gözaltına alır. Genç kızın kayboluşunun sorumlusu olarak görülen Salih’in sorgu odasında anlattıkları, polise benzer bir vakayı anımsatır. Salih’in anlattıkları ile Yakup’up oğlu Yusuf’un yaşadığı paranormal olaylar arasında birçok benzerlik vardır. Yakup da tıpkı Yeliz’in başına geldiği gibi cinlerin saldırısı altındadır. Dava ile ilgili yaptığı araştırmayı iyice derinleştiren polis, bir süre sonra Yakup, oğlu Yusuf ve Salih Hoca arasında çok bir karar vermek zorunda kalır.

SUİKASTÇI

Yönetmen: David A. Armstrong
Oyuncular: Justin Chatwin, Peter Stormare, Mark Thompson
Tür: Gerilim
Ülke: ABD
Süre: 1s 33dk

Cleveland polis departmanında göreve başlayan çaylak dedektif Michael, rahmetli babasının gölgesinden çıkmak için çabalamaktadır. Michael’ın babası, o çocukken uyuşturucu skandalından hüküm görmüş bir dedektiftir. Babasının meslekten men edilmesine neden olan skandalı sorma imkanı bulamayan Micheal, hayatını onun gölgesi altında yaşamaktan fazlasıyla bunalmıştır. Şimdi ise babasının gölgesinden kurtulmak ve kendini katılmak için eline büyük bir fırsat geçer. Polisin elinde bulunan 1 milyon değerindeki uyuşturucu çalınıp, üstüne davayı yürüten dedektif ölünce Miacheal davayı almak için amirine yalvarır. Eline geçen fırsatı kaçırmak istemeyen Michael, davayı almayı başarınca hızla çalışmalara başlar. Soruşturma ilerledikçe davanın asıl yüzünü öğrenen Michael, bu süreçte gerçeklerin ortaya çıkmasını önlemeye çalışan suikastçılarla savaşmak zorunda kalır.

ŞEYTAN GÖZ

Yönetmen: Ryan Simmons
Oyuncular: Darren Day, Liam Fox, Ellie Goffe
Tür: Korku
Ülke: ABD
Süre: 1s 27dk

Şeytan Göz, babasının gizemli ölümünü araştıran genç bir kadının başına gelenleri konu ediyor. Genç bir kadın, babasını ölümünün ardından büyük bir yıkıma uğrar. Babasının gizemli ölümünü araştırmaya karar veren kadın, babasının köyde bulunan evine doğru yola koyulur. Evde bir şeyler bulma ümidiyle arama yapmaya başlayan kadın, büyücülükle bağlantılı lanetli bir muska keşfeder. Muskanın karanlık güçleri olduğunu anlayan genç kadın, en büyük dileğinin yerine getirilmesi karşılığında ona musallat olacak olan iki ölümcül iblisin kilidini açar.

ŞAMPİYONLAR

Yönetmen: Javier Fesser
Oyuncular: Javier Gutiérrez, Alberto Nieto Fernández, Daniel Freire
Tür: Dram, Komedi
Ülke: İspanya
Süre: 1s 59dk

Marco Montes, İspanyol basketbol liginde yer alan önemli bir takımın, ikinci antrenörü olarak görev yapan bir basketbol koçudur. Kibirli bir adam olan Marco, bu yüzden özel hayatında sıkıntılar yaşamaktadır. Bir gün basketbol müsabakasında birinci antrenör ile tartışınca stadyumdan kovulur. Bunun üzerine bir de sarhoş olduğu bir gün polis aracına çarpınca tutuklanır. Hakim karşısına çıkan Marco, bir seçim yapmak zorunda bırakılır. Ya 2 yıl hapis yatacak ya da 90 gün boyunca topluma hizmet etmekle görevlendirilecektir. Gönüllü olmasa da topluma hizmet etmeyi kabul eden Marco, zihinsel engelli çocuklardan oluşan “Los Amigos” adlı bir basketbol takımını eğitmekle görevlendirilir. Bir yandan eşi Sonia ile olan evliliğini kurtarmaya çalışan Marco, bir yandan da çocukları eğitmeye başlar. Bu sırada “Los Amigos” ulusal paralimpik yarışmaya hak kazandığını öğrenen Marco, kendisini daha büyük bir sıkıntının içinde bulur. Ancak eşinden gördüğü destek sayesinde Marco, hem kendi sorunlarını çözmek hem de takımı şampiyon yapmak için mücadele etmeye karar verir.

SAKARYA’DA GÖSTERİLMEYENLER

"Çifte Hayatlar"

Olivier Assayas'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Çifte Hayatlar", Paris yayın dünyasının orta yerinde kendilerine bir yaşam inşa etmiş bir editör ve yazarın; orta yaş krizi, eşleriyle olan ilişkileri ve değişen endüstriyle mücadelesini konu ediniyor.

Senaryosu da Olivier Assayas'a ait olan filmde Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, Christa Theret, Nora Hamzawi ve Sigrid Bouaziz rol aldı.

"High Life"

Claire Denis'in yönettiği "High Life", uzayın derinliklerinde tecrit altında olan bir baba-kızın yaşam mücadelesini beyaz perdeye taşıyor. Robert Pattinson, Juliette Binoche, Andre Benjamin, Mia Goth, Lars Eidinger, Agata Buzek ve Claire Tran'ın başrollerinde yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Yorick Le Saux ve Tomasz Naumiuk yaptı.

Şişman Harekat Timi"

Bei-Er Bao'nun yönetmenliğini üstlenip başrolünde yer aldığı "Şişman Harekat Timi", bir ajan olmak isteyen fakat fiziksel kondisyonundan ötürü bu hayaline ulaşmakta engellerle karşılaşan bir güvenlik görevlisinin hikayesini odağına alıyor.

"Eksi Bir"

ABD'nin prestijli beyaz perde etkinliklerinden "New York Chelsea Film Festivali"nde 4 ödüle layık görülen "Eksi Bir" adlı film; bir evsiz ile ondan kurtulmak isteyen üç zabıtanın hikayesini anlatıyor.

Nilüfer Açıkalın, Metin Belgin, Serkan Ercan ve Ercan Kesal'ın başrollerinde yer aldığı dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Arka Sokaklar dizisinin yönetmeni Orhan Oğuz oturuyor.

"Kaos"

Semir Aslanyürek'in yönetmenliğini üstlendiği; başrollerinde Bülent Emin Yarar, Orhan Aydın, Erdal Sarı, Yetkin Dikinciler, Canan Ergüder ve Salih Usta'nın oynadığı "Kaos"; üç günahkarın vicdani hesaplaşmalarını konu ediniyor.