İptal edilen 'Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım' adlı oyunun organizasyonunu üstlenen Anıl Medya'nın sahibi Anıl Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: 

"Başta değerli Sakaryalılar olmak üzere Sakarya’daki salon krizini takip eden tüm yurttaşlara saygılar.

Sakarya'da gelişen salon krizlerine istinaden Fırat Tanış’ın açıklamasından sonra cevap hakkı doğmuş ve bir açıklama daha yapma gereksinimi duymuş bulunmaktayım. Bildiğiniz üzere değerli dizi - film oyuncusu ekran yüzü müzisyen tiyatrocu Fırat Tanış'ın sergilediği ‘Gelin tanış olalım gösterisi ile ilgili neden salon verilmediği hakkında yaşadığım süreci anlatmıştım. Nitekim bu süreci Fırat beyin menajerine de noktası virgülüne anlık olarak hep bildirmiştim. Fakat çıkan haberlerden sonra, dün 10 Ocak Perşembe günü saat 16.08 de Fırat Tanışın menajeri Tarık Güvenç tarafından arandım. Agresif ve sert bir ses tonuyla, bu bilgilerin neden paylaşıldığını sordu."

YAŞ BAŞKA YERLERDE DE İPTAL EDİLİRSE

"Salonu Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi, oyunun yönetmeni Semih Çelenk vasıtasıyla bir şekilde alacaklarını belirterek, bu haber çıktıktan sonra "ya başka yerlerde bu haberden sonra iptaller gelirse" diye endişesini dile getirdi. Gezi olayından dolayı verilmediğini dillendirmemem gerektiğini, ‘kol kırılır yen içinde kalır’ diyerek, (Tepki verilecek bir ortam olsa biz veririz, düzen bu. Ses etmemeliyiz. Antalya’da Ankara’da da gösterim var iptal ederlerse parası ne olacak verecek misin) diyerek sitemde bulundu."

DÜZENİN ETKİSİ ALTINA...

"Ben de kendisine üniversitenin benimle sorunu olmadığını, (31 Ocak'ta istersen başka oyun koyabilirsin) dediklerinde bu teklifi geri çevirdiğimi, bu davranış ve tutumun yanlış olduğu için bizim firmamızın bir sorunu olmamasına rağmen size yapılan haksızlığa karşı susmadığımız için mi kötü olduğumuzu sordum.
Bu konuşmaların ardından Güvenç, salon müdürünü arayıp haberlerin çıkmasından bilgileri olmadığını, dilekçe cevabını tadilat olarak tarafına yapılmasını rica etmiştir. Gelişen bu olaylardan sonra gece üzülerek, Fırat Tanışın paylaşımını gördüm, aklıma iki düşünce geldi. Birincisi en başından beri gelişen olayları bilmelerine rağmen düzenin Fırat Tanış’ı maalesef etkisi altına almış olduğu, ya da ikincisi Fırat Tanış ile menajeri arasında derin bir iletişim kopukluğu olduğu. Zira bunlardan herhangi biri de olsa tüm söylemlerimin ve açıklamalarımın arkasında olduğumu, sorulara açık olduğumu bahsettiğim durumların içinde adı geçen herkes ile yüzleşebileceğimi belirtmek isterim.

Sakaryalı bir organizatör olarak şehrime yıllardır tiyatro konser ve seminer etkinlikleri getirmekteyim. Şehrin kültürel aktivitelerini arttırmak, ticari boyutunun çok çok ötesinde olmuştur. Birçok sanatçıyı ikna etmek, zaman ve yoğun uğraşlarımız sonucu gerçekleşmiştir. Sakarya da oturtmaya çalıştığımız bu sosyokültürel düzeni bir ayda yok etmeye çalışanlara karşı, doğru olan bir olayı ortaya koymaktan oldukça müsterihim. Hayatım boyunca da doğru olan her şeyin peşinden gittim. Şehrimde artık ekmek yiyemeyecek pozisyona gelecek isem bile, omurgalı olmak doğru için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğim.

Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Tadilattan sonra size iyi oyunlar"