İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine yönetmen ve çevirmen Mehmet Ergen getirildi. Afife Jale, Time Out ve Peter Brook Empty Space gibi ödüllerin de sahibi olan Ergen, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında birçok üniversitede eğitmenlik yaptı.

Geçen hafta eski genel sanat yönetmeni Süha Uygur'un görevden alındığı basına yansımış ancak herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı.

İstanbul doğumlu olan Mehmet Ergen, 30 yılı aşkın zamandır sanat hayatına Londra'da devam ediyordu. Sanatçı, Arcola Theatre, Grimeborn Opera Festival Battersea Arts Centre ve Southwark Playhouse tiyatrolarının kuruculuğunu, yapımcılığını ve genel sanat yönetmenliğini yaptı. Oyunları İngiltere ve İrlanda'daki pek çok önemli tiyatrolarda sahnelendi. 

BBC ve Royal Court Theatre'da jüri üyeliği ve metin danışmanlığı yapan Ergen, Türkiye'de çalışmaya başladığı yıllarda Akbank Sanat bünyesinde Yeni Kuşak Tiyatro'nun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini, Nilüfer Sanat Tiyatrosu'nun sanat yönetmenliğini üstlendi.

Talimhane Tiyatrosu'nun da kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini yapan Ergen'in Türkiye'de sahnelediği oyunlar arasında "Damdaki Kemancı", "Gerçek", "Şeylerin Şekli", "Yastık Adam" ve "Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi" de yer alıyor.

Ergen, yönetmenliğin yanı sıra birçok çağdaş ve klasik oyunu Türkçeye çevirdi.