İzmir'de uzun süredir baskılarra maruz kalan ve üyeleri tutuklanan Grup Yorum için dayanışma konseri düzenleniyor. Düzenleyiciler ölüm orucundaki grup üyeleri için baskılara son verilmesi çağrısı yapacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek konser için iki emek konfederasyonu DİSK ve KESK ile meslek örgütü TMMOB, İnsan Hakları Derneği ve İnsan Hakları Vakfı'nın olduğu demokratik kitle örgütleri tarafından düzenleniyor. Yapılan ortak çağrıda,“Grup Yorum, ülke halklarına konserler vermiş, milyonları türkülerinde buluşturmuş; direnişlerde, grevlerde emekçilerin yanında olmuş bir müzik grubudur. Muhalif müziğin simgelerinden olan Grup Yorum üzerinde iktidarların hep baskısı oldu. Ancak 2015 yılından itibaren Yorum üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor" denildi.

Açıklamada, "Bizler demokratik kitle örgütleri olarak, taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin, ölümler yaşanmadan son bulması için, iktidarı aklıselim davranma" talebi dile getirildi.

Gazapizm, Suavi, Hüsnü Arıkan, Grup Abdal, Duvara Karşı Tiyatrosu, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayrakoğlu, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Cevdet Bağça, Praksis ve Sokak Orkestrası katılacağı etkinlik, 12 Mart Perşembe günü, saat19.30'da başlayacak.