Sapanca Sanat, Tarih, Kültür ve Turizm Derneği (SAKÜT) Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri sahnesinde oynadıkları 'Biz Piyonlar' adlı oyunla övgü aldılar. Tek perdelik oyunla İstanbul Şehir Tiyatroları’nda ikinci kez Sakarya adına sahne alan SAKÜT, oyuncularına ilk tiyatro deneyimlerinde büyük bir gurur yaşattı.

Tuncay Ün’ün yazdığı ve Cemal Karaağaç’ın yönettiği 'Biz Piyonlar'ı başarıyla sahneleyen oyuncular, eşsiz bir deneyimi yaşadıkları için oyun yazarı, yönetmeni ve oyunu İstanbul’da sahnelemelerine katkıda bulunanlara teşekkür ettiler.
Oyunun yönetmeni ve SAKÜT Başkanı Cemal Karaağaç, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Sakarya adına ikinci kez sahne almalarından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Böylesine büyük onuru yaşamalarını merhum İsmet Erdoğan ve eşi Nermin Erdoğan’a da borçlu olduklarının ifade eden Karaağaç, katkılarından dolayı Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e, Sapanca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne, Subü Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı’na ve Satso Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge’ye de teşekkür etti.

Oyuncular, Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde oyunlarını sergiledikten sonra katılım ödülünü İstanbul Şehir Tiyatroları’nın deneyimli oyuncusu Hasip Tuz’un elinden aldı. Hasip Tuz, oyunu başarıyla bahneleyen oyuncuları kutladı ve 'Biz Piyonlar'ı çok olgun bir oyun olarak övgüye değer bulduklarını belirtti. 
Biz Piyonlar’ da Erdi Güney, Ezgi Bilgin, Gizem Mollamahmutoğlu, İlayda Büşra Ersoy, Mert Şahin, Murat Eren, Mustafa Torun ve Seher Deveci rol aldılar. Oyunun müzik tasarımını Emine Akarsu, ışıklama çalışmasını ise  Berkcan Gürcan üstlendi.