SAÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ve eşi, akademisyenler, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Geleneksel kıyafetlerle sahne alan Koreli profesyonel sanatçıların, Buk, Soe, Haegeum, Jing, Sogo ve Ajaeng gibi müzik enstrümanları eşliğinde şarkılarını seslendirip geleneksel dans gösterilerini sergiledikleri program, büyük beğeniyle izlendi.

Türkiye'de Kore kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi canlandırmak amacıyla birçok şehirde program tertip ettiklerini belirten Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, bu kapsamda Sakarya’da güzel bir şekilde karşılanmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkiye ile Kore’nin öteden beri gelen dostluğunun her geçen gün ilerlediğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, iki ülke ilişkilerinin pekiştirilmesine yaptıkları katkılardan dolayı Müsteşar Cho’ya teşekkür etti ve  programda emeği geçenleri de kutladı.