Gazete Duvar'da yer alan yazısında "Kolej Havası’ bizim gibi Beşiktaş taraftarlarının özel bir tat alacağı ancak diğer sporseverlerin de keyif alabileceği bir yapım. Filmdeki ‘öncelikli’ ancak ‘gerçekçi’ tutum kuşkusuz diğer takım taraftarlarına da itici gelmeyecektir! Nihayetinde ‘Siyahla beyazı kimse ayıramaz ki!’ diyen Kerem Bumin, filmi "‘Kolej Havası’ biçim açısından büyük bir yenilik taşımamakla birlikte, yer yer Beşiktaş Kulübü’ne ‘dışarıdan’ değil ‘içeriden’ bir bakışla izleyiciyi kendine çekiyor. Ama bunu yaparken bir spor kulübü ‘yüceltmesinden’ çok bir kulüp ‘analizi’ yapmayı da başarıyor. Belgesel, köklü bir kulübün ‘şanlı tarihini’ öne çıkaran, sportif başarılarını ballandırarak anlatan ve bir nevi ‘kulüp reklamı’na dönüşebilecekken ‘Kolej Havası’, merkezine tabii ki Beşiktaş’ı alsa da, kulüplerimizin muzdarip olduğu sorunun zamanında nasıl çözüldüğüne, bu ‘çözümü bulan’ karakterlere ve taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamış, kulüp tarihinde iz bırakmış özel ve önemli kişilere eğiliyor" diye yorumluyor.

EFSANE BAŞKAN

Kerem Bumin, filmin Sakarya ile bağlarını hiçbir zaman kopartmayan ve herkes tarafından saygıyla anılan Süleyman Seba ile ilgili bölümü çin ise şunları yazmış:
"Filmin en önemli kahramanlarından biri hiç şüphe yok ki, Beşiktaş Kulübü’nün 16 yıl başkanlığını yapmış, taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanmış ve futbol dalında ‘fair-play’ duruşunun en iyi örneklerini vermiş Süleyman Seba oluyor. Birçok kulüp başkanından maddi açıdan çok daha geride olsa da, bütün futbolcularına adeta ‘babalık’ eden, her zaman ‘centilmenliği’ kazanmanın önüne koyan ve futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir efsanevi başkan portresi, hak ettiği şekilde beyaz perdede yerini buluyor. 16 yılın sonunda kulüp başkanlığından biraz ‘yakışıksız’ bir şekilde ayrılması da göz ardı edilmiyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın