Adapazarı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Venezuela İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Belediye Başkanları ve şairler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2001 yılından bu yana geleneksel olarak gerçekleştirdikleri Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları programı ile birlikte birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. 
Vali Ahmet Hamdi Nayir de, "Bu coğrafyanın zenginliklerinden bir tanesi de edebiyatımızdır, şiirimizdir. Her güzel müzik eseri önce güzel bir şiirdi, daha sonra güzel bir şarkı olarak, güzel bir türkü olarak bizim gönlümüzde özel bir yer tuttu. Tüm bu duygular bizleri şairlerimizi sevmeye, onlara kıymet vermeye yönlendirmiştir. Bir ülkenin zenginliği yalnızca yeraltı değerleri ile değil, yalnızca doğal güzellikleriyle değil, yalnızca ticaretteki, sanayideki başarıları ile değil, aynı zamanda sanatta elde ettiği başarılarla da ölçülür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiir sunumları gerçekleştirilirken, şairlerden Savaş Barkçin ile Celalettin Çelik tarafından "Şiirin kalbi" konulu söyleşi ve dinleti etkinliği de düzenlendi.

2001 yılından bu yana geleneksel hale gelen ve bu yıl 3'ü yabancı 16 şairin katıldığı etkinlik, bugün liselerde gerçekleştirilecek söyleşilerin ardından Sapanca'da akşam yapılacak şiir sunumu ve dinletiler ile son bulacak.