İstanbul Üniversitesi projesi ile gazete arşivleri internete taşındı. 32 gazeteye ulaşılabiliyor.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak,Projenin adı “Gazeteden Tarihe Bakış Projesi” ile ulaşabilen gazetelerde arama için “Kullanıcılara gazetelerin sayfalarına tıpkı basım olarak değil ORC tekniği ile arama motoru gibi taranarak habere ulaşabilme imkanı da sunuyoruz. Bu da kullanımı hem hızlandıran hem de çok kolaylaştıran bir teknik” dedi.

Proje kapsamında açık erişime açılan gazeteler şunlar:

“Açık Söz, Akşam, Anadolu, Aydın, Beyoğlu, Bugün (Siyasi, İçtimai, Gündelik Gazete), Cumhuriyet, Doğu, En Son Havadis, Haber (Akşam Postası), Hakikat, Hakimiyeti Milliye, Halkın Dili, Halkın Sesi, İkdam (Halk Gazetesi), İkdam (Cumhuriyet için, Halk için), İkdam (Sabah Postası), Kurun, Milliyet, Münakaşa, Son Posta, Son Telgraf, Son Saat, Tan, Tasviri Efkar, Türk Sözü, Türk Dili, Ulus, Vakit, Vatan, Yeni Asır, Yeni Sabah.”

İkinci etapta erişime açılacak olan 23 başlık gazeteler ise “Afacan, Aravelk, Borsa, Bursa, Çapkın, En Son Dakika, Haber (Afyon), Hakkın Sesi (Bursa), Halk (Trabzon), Hoca Nasreddin, İzmir Postası, Jamanak, Piyasa Cetveli, Savaş,Son Dakika, Turan, Türkische Post, Ulus Sesi, Ulusal Birlik, Yarın, Yeni Mersin, Yenigün ve Yeniyol” şeklinde sıralandı.