Basın İlan Kurumu’nun Evrensel gazetesine reklam kesme cezası uygulamasının ardından şimdi de çalışanlarının basın kartları iptal edildi. İptal edilen kartlar arasında; Ankara’dan sürekli basın kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Basın Kartları Komisyonu’nda görev yapmış olan Sultan Özer, sürekli basın kartı sahibi Fevzi Argun, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, yazı işleri müdürü Şengül Karadağ Bayhan, haber editörü Vural Nasuhbeyoğlu, sorumlu yazı işleri müdürü Görkem Kınacı, sayfa editörü İskender Bayhan, haber redaktörü Şükrü Taş, foto muhabiri Sevil Atar ve muhabir Şerif Karataş, Derya Dursun, Ercüment Akdeniz, Elif Ekin Saltık, Elif Görgü, Emine Uyar, Mehmet Özer, Özer Akdemir’le gazetenin yazarı Erol Aral’ın basın kartları yer aldı.

SENDİKA BAŞKANININ KARTI DA İPTAL, GEREKÇE YOK

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Yardımcısı Gökhan Durmuş da basın kartı iptal edilenler arasında. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın “Basın Kartı Sorgulama” bölümüne baktıklarında kartlarının karşısında “iptal edildi” ifadesini gören gazeteciler, önceki gün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Destek Hattı’nı aradı. Ancak gün boyu telefona yanıt veren olmadığı için kartların iptal gerekçeleri de öğrenilemedi.

Basın kartının yenilenmesi için başvuru yapmış olan ve uzun süredir bekleyen pek çok başka gazetecinin de basın kartlarının iptal edildiği öğrenilirken basın kartı iptal edilen gazeteci sayısının kaç olduğu da henüz bilinmiyor.